Informace výrobců, Výplně otvorů

Sunizer prosvětlí váš domov

Určitě tu situaci znáte: při opravě svého starého bytu či domu jste zjistili, že byste potřebovali do pokoje nově vzniklého z půdy, koupelny nebo prostě kamkoli jinam dostat trochu více světla. Jak na to? Klasickým řešením je samozřejmě nainstalovat střešní nebo boční okno. Co když ale tato možnost nepřichází, ať už z jakéhokoli důvodu, v úvahu? Právě v těchto případech máme pro vás řešení šité na míru – je jím náš světlovod SunizerTM.
Základem tubusového světlíku či světlovodu Sunizer je hliníkové potrubí, ve kterém je uvnitř nanesena speciální vrstva s příměsí stříbra. Tubus není tedy zevnitř pouze leštěný, protože leštěný hliník by za pár let ztratil obrovské procento ze své odrazivosti, ale je na něj přímo nanesena vrstva stříbra, která si uchová téměř 100% odrazivost stále. Z tohoto hlediska je životnost světlovodu takřka neomezená. Velkou předností systému Sunizer jsou tzv. Fresnelovy čočky. Jde o plochu speciálně vyvinutou pro tento světlovod, která obsahuje množství upravených čoček, jež rozmělňují na ně dopadající světlo pod velkým úhlem. To znamená, že světlo ze světlovodu osvítí ve vaší místnosti mnohem větší plochu, než kdyby spodní strana Sunizeru byla tvořena například jen broušeným sklem.
Světlovod Sunizer nabízíme celkem ve dvou variantách, a to pro plochou a pro šikmou střechu. Rozdíl mezi těmito dvěma sadami je pouze v tom, že základní sada pro šikmou střechu obsahuje stavitelný kloub a je přibližně o metr delší, právě kvůli potřebě zalomit světlovod a samozřejmě má zcela odlišnou základnu do střechy. Disponujeme také širokou nabídkou průměru potrubí od nejmenších (230 mm), která jsou vhodná zejména pro osvětlení malých místností jako WC, až po největší průměry (530 mm), jež naši klienti využívají pro osvětlení velkých kanceláří nebo například obývacích pokojů, kuchyní či schodišť.
Nabídka příslušenství je poměrně bohatá, takže si můžete přisvítit v noci moderními LED diodami nebo naopak přebytek světla utlumit klapkou. Pokud jste ovšem velmi nároční na design, pak vám můžeme doporučit spodní kryty zvané difuzéry v několika architektonicky zajímavých barvách, a to od stříbrné přes bronzovou až po třeba černou. Pokud se bojíte úniku tepla přes Sunizer, stačí si vyžádat do systému izolační dvojsklo.
Pokud si nejste jisti, jaký průměr a jakou délku světlovodu budete potřebovat, naši technici vám s radostí poradí a zpracují bezplatnou nabídku. V případě zájmu, či pokud jste pouze zvědaví, se obraťte na výrobce – ABC (American Bohemian Corporation) nebo navštivte specializované stránky www.sunizer.cz.
Tip: v dubnu můžete využít jedinečné příležitosti a navštívit expozici výrobce Sunizeru na Stavebním veletrhu v Brně (VP G 009) a vidět vše na vlastní oči.
podle podkladů společnosti ABC