Informace výrobců, Výplně otvorů

Světlíky VELUX poprvé i v solární verzi a v maxi velikostech

Již 80 let společnost VELUX přivádí prostřednictvím střešních oken a světlíků do interiéru denní světlo a čerstvý vzduch. Letos na jaře se její nabídka řešení do plochých střech rozšířila o zcela nové designové světlíky s plochým a zaobleným sklem, které díky extra štíhlým rámům poskytují maximum denního světla a majitelé jimi vidí pouze sklo a oblohu. Inovacím ale ještě není konec! Od září jsou nové světlíky k dispozici už nejen ve fixní nebo elektrické verzi, ale také ve variantě na solární pohon. Navíc si zákazníci mohou všechny varianty světlíků nové generace zvolit i v největších rozměrech 150 × 100 cm, 150 × 150 cm a 200 × 100 cm, které dokáží zhmotnit sny všech architektů o dokonale prosvětleném prostoru.

Nové světlíky VELUX ověnčené cenami za design jsou navržené tak, aby lidem přinášely více pohodlí, lepší energetickou účinnost, víc denního světla a čerstvého vzduchu. Jednou z největších výhod nové generace světlíků je bezrámové zasklení, které spolu s unikátní konstrukcí zvyšuje propustnost denního světla až o 52 %* ve srovnání s předchozí generací.

„Nyní rozšiřujeme naše portfolio světlíků o solární variantu. Díky dešťovému senzoru a předem spárovanému nástěnnému ovladači tento světlík skutečně zpříjemní život každé rodině. Majitelé domů si mohou bez obav z nečekaného deště užívat komfortní vnitřní prostředí, protože větrání střechou jim zajistí odvod teplého a vydýchaného vzduchu. Ovládání světlíku funguje naprosto spolehlivě, i když nesvítí slunce, protože baterie se nabíjí i za oblačného počasí. Pro maximální pohodlí světlík doplňte diskrétně umístěnými roletami na solární pohon,“ doporučil technický poradce společnosti VELUX Jakub Mrázek.

Světlíky VELUX poprvé i v solární verzi a v maxi velikostechSvětlíky VELUX poprvé i v solární verzi a v maxi velikostech

Nové světlíky VELUX poskytují vynikající tepelnou izolaci a snižují spotřebu energie díky mimořádně nízkým hodnotám součinitele prostupu tepla: s izolačním trojsklem jejich Urc,ref300 dosahuje pouze 0,55 W/m²K. Všechny světlíky nové generace jsou už od jara k dispozici v 7 různých velikostech od 60 × 60 cm do 120 × 120 cm. Nyní VELUX rozšířil portfolio o světlíky obřích rozměrů 150 × 100 cm, 150 × 150 cm a 200 × 100 cm pro ještě lepší výhled na oblohu a maximum denního světla. Světlíky jsou ideální pro střechy se sklonem 0° až 15° a zákazníci se s nimi již nemusí obávat venkovního hluku, protože poskytují vynikající zvukovou izolaci – až 42 dB.

„Naše portfolio je nyní kompletní a pokrývá všechny potřeby prosvětlení plochých střech. Každý u nás najde dokonalý světlík právě pro svoji střechu. Máme světlík s kopulí bez izolačního zasklení, který v nevytápěných budovách zajistí neoslňující denní světlo a optimální soukromí při minimálních nárocích na údržbu. Nabízíme ale i pokročilá řešení světlíků s kopulí a izolačním zasklením a kompletní řadu designových světlíků s plochým nebo zaobleným sklempro vyznavače nejmodernějšího designu,“ dodal Jakub Mrázek, technický poradce společnosti VELUX.

Světlíky VELUX poprvé i v solární verzi a v maxi velikostechSvětlíky VELUX poprvé i v solární verzi a v maxi velikostechSvětlíky VELUX poprvé i v solární verzi a v maxi velikostech

Více informací o nové generaci světlíků VELUX včetně specifikací získáte na webináři, kde se můžete s produkty seznámit ještě blíže, nebo na: www.velux.cz/odbornici/architekti-a-projektanti/nove-designove-svetliky.

* Propustnost denního světla v porovnání se světlíky CVP/CFP 6060

podle podkladů společnosti VELUX