Informace výrobců, Střechy

Systém Icoflor pro extenzivní vegetační střechu

Mezi benefity zelených střech patří především jejich vliv na okolní prostředí – snižují prašnost, produkují kyslík a zadržují dešťovou vodu. Zabraňují přehřívání domu v létě a tepelným únikům v zimě. V neposlední řadě dokážou pohltit hluk ve městě a pomáhají vytvářet relaxační zónu. Proto BMI Icopal přichází s komplexním řešením pro ploché střechy ve formě střešního systému Icoflor.

Střešní systém Icoflor vytváří tzv. vegetační střechu s extenzivní zelení. Vegetaci tvoří vyvážená směs přizpůsobivých druhů rozchodníků. Rozchodníky jsou extrémně nenáročné, mrazuvzdorné, odolné vůči suchu a větru, navíc snášejí výfukové plyny. V krátkém čase vytvoří celoplošné pokrytí s měnícími se barvami.

Skleněná rohož pod substrátem

Řízky rozchodníků Icoflor se rovnoměrně zasadí do speciálního Icoflor substrátu pro extenzivní vegetační střechy. Vyrobený je z lávových hornin, pemzy, jílových minerálů a organických látek. Pod substrát je potřeba položit Icoflor skleněnou rohož, která vytvoří filtrační vrstvu. A dále Icoflor vegetační desku obohacenou o přísady jílových materiálů a startovacího hnojiva pro rostliny. Deska Icoflor slouží jako zásobník vody pro vegetaci a jako filtrační a drenážní vrstva. Proto je její spodní část profilovaná.

Systém Icoflor pro extenzivní vegetační střechu - skladbaSystém Icoflor pro extenzivní vegetační střechu - rozchodníky

Hydroizolace

Pod střešním systémem Icoflor musí být položena hydroizolační vrstva odolná proti prorůstání kořenů. Odborníci z BMI Icopal doporučují použít následující skladbu:
▪ vrchní pás z SBS modifikovaného asfaltu GRÜNPLAST TOP, 
▪ podkladní samolepící pás POLARTHERM SK PLUS s mikroventilačním THERM systémem,
▪ pěnový polystyren EPS 200,
▪ parozábrana ALU-VILLATHERM z SBS modifikovaného asfaltu,
▪ penetračně adhezní nátěr SIPLAST PRIMER,
▪ nosná betonová konstrukce.

Na toto nabízené spolehlivé řešení lze získat mimořádnou záruku 15 let, která bude poskytnuta společností BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o. zákazníkovi při dodání uceleného střešního systému, tzn. hydroizolace, tepelné izolace, kotevního systému a odvodňovacího systému.

Více informací vám předá technické či obchodní oddělení společnosti BMI, divize plochých střech a hydroizolací.

Více na icopal.cz.

podle podkladů společnosti BMI střešní a hydroizolační systémy