Informace výrobců, Výplně otvorů

Systém Inoutic Eforte – okna a dveře bez kompromisů mezi kvalitou a parametry tepelné izolace

Pasivní a nízkoenergetické stavby kladou na okna a dveře vysoké nároky, jež musejí splňovat i jejich dílčí části včetně profilů. Systém Inoutic Eforte splňuje požadavky na tepelnětechnické vlastnosti nejen, co se tepelné prostupnosti týká, ale i způsobem zasklení, barevnou variabilitou a schopností přizpůsobit se nejrůznějším architektonickým požadavkům.
Šestikomorový plastový okenní profil Eforte dosahuje při použití běžné ocelové výztuhy, vestavné hloubce 84 mm a bez přídavných izolačních prvků výborného součinitele prostupu tepla rámem, a to pouhých 0,95 W/m².K. Spolehlivě tak dosahuje parametrů týkajících se energetické úspornosti i nároků na nízkoenergetické stavby. Pomocí speciálních skel lze dokonce dosáhnout hodnoty U celým oknem 0,59 W/m².K, která se pohybuje výrazně pod hodnotami kladenými na pasivní domy.
 
Systém Inoutic EforteSystém Inoutic EforteSystém Inoutic Eforte
 
Inoutic Eforte s hliníkovým opláštěnímAlternativa k hliníkovým oknům
Stává se, že hliníková okna nesplňují požadavky na tepelněizolační vlastnosti nebo je cena pro investora příliš vysoká. Společnost Inoutic nabízí jako vhodnou alternativu hliníkové kryty, které oknům dodají autentický vzhled při zachování všech předností plastového okna. Hliníkové opláštění je určeno pro okenní a balkonové profily Eforte a Prestige. Tento systém je stabilní a velmi pevný. Další výhodou jsou prakticky neomezené barevné varianty, které umožňují dokonale sladit vzhled oken s architekturou stavby a jejím okolím.
 
Jedinečná hloubka zasklení
Systém Inoutic Eforte umožňuje zabudování skla v okenních křídlech do hloubky 20 mm, čímž je zaručena optimální povrchová teplota kolem zasklívací lišty a současně ochrana proti kondenzaci vody. Nové svařovatelné multifunkční těsnění řeší vyrovnávání nárazů, resp. těsnění skla na rámu, čímž spolehlivě chrání profil proti nepříznivému počasí a velmi dobře izoluje proti hluku.
 
Inovativní technologie lepení
Společnost Inoutic používá inovativní technologii lepení skla, která umožňuje realizaci oken až do výšky 2,6 m. Používá se minimální množství dvousložkového lepidla, čímž je zajištěna lepší stabilita velkoformátových oken, dále větší bezpečnost proti násilnému vniknutí či rozbití zasklení. Nová technologie lepení skla je dostupná pro profily Eforte a přispívá k ještě lepším tepelně izolačním vlastnostem celého okna. Díky této technologie je také možné instalovat do rámu speciální zasklení s obzvlášť silnými bezpečnostními a izolačními skly až do šířky 56 mm.
Inoutic Eforte – vchodové dveře
I dveře v pasivním standardu
Pro vchodové a balkonové dveře se používá pětikomorový dveřní profil Eforte, který se stavební hloubkou 84 mm dosahuje hodnoty U rámem 1,6 W/m².K. Výplně vchodových dveří s překrytím křídla až o 75 mm z nich navíc činí atraktivní designový prvek.
Více informací a seznam prodejců najdete na www.inoutic.cz.

podle podkladů společnosti Inoutic/Deceuninck