Informace výrobců, Výplně otvorů

Systém VELUX – komplexní řada produktů pro bezchybnou montáž

VELUX je proslulý schopností vyvíjet výrobky nejvyšší kvality, které nastavují průmyslový standard ve svém oboru. Platí to jak pro střešní okna, tak pro doplňkové montážní výrobky. Pohodlné a zdravé bydlení v podkroví zajistí kompletní řada produktů VELUX.

Střešní okna jsou základní prvkem, který přivádí do podkrovních místností denní světlo a čerstvý vzduch. Jejich spolehlivé fungování podpoří originální montážní doplňky VELUX. „Všechny části střešního okna byly navrženy tak, aby do sebe při montáži dokonale pasovaly. Výsledkem je správně namontované střešní okno, které vydrží mnoho let,“ uvádí Tomáš Švec, produktový manažer VELUX.

Z jakých prvků se skládá kompletní systém VELUX? Je to vodotěsný systém lemování, dodatečná izolace a ochrana spolu s perfektním vnitřním napojením oken.

Doplňkové výrobky
Výrobky pro venkovní montáž zajišťují bezpečné utěsnění okna proti nepříznivým povětrnostním podmínkám. Dokonalé vodotěsné napojení střešního okna na střešní plášť zaručuje lemování. VELUX nabízí lemování pro okna všech rozměrů a všechny typy střešních krytin. „Chcete-li dosáhnout účinnějšího zateplení a vizuálně atraktivnějšího vzhledu, zvolte lemování pro zapuštěnou – hlubší montáž,“ doporučuje Tomáš Švec. K ideálnímu napojení okna na střešní konstrukci slouží také originální montážní doplňky pro bezpečnou montáž – zateplovací rám a plisovaná manžeta z hydroizolační fólie.

Systém VELUX – komplexní řada produktů pro bezchybnou montážSystém VELUX – komplexní řada produktů pro bezchybnou montáž

Výrobky pro vnitřní montáž, jako je ostění, zase umožňují vytvořit kolem okna optimální zateplení a omezit tepelné mosty. „Ostění je dodáváno s novou chytrou šablonou, která usnadňuje vodorovnou i svislou montáž,“ uvádí Tomáš Švec. „Ideální je bezúdržbová varianta vnitřního ostění s náběhy pod a nad střešním oknem.“

Parametry prostupů tepla a světla střešních oken výrazně vylepšují markýzy, rolety a žaluzie VELUX. Venkovní markýza v letním období sníží teplotu až o 6 stupňů. Vyplatí se, nechat si namontovat venkovní doplněk zároveň se střešním oknem.

Montáž
Všechny doplňky VELUX jsou konstruovány tak, aby je bylo možné využít pro střešní okna všech rozměrů a typů. Tato kompatibilita je zárukou spolehlivé a správně provedené montáže. Díky modulárnímu systému se montáž provádí „krok za krokem“, je to rychlý, komplexní a logický proces, v němž nemůže montážní firma omylem vynechat žádný krok. Problémem není ani vylepšení stávajících výrobků. Například manuálně ovládaná střešní okna s horním ovládáním lze snadno přestavět na elektricky ovládaná střešní okna. Stačí si opatřit sadu nabízející ovládací systém a motor, který bude okno otevírat pouhým stiskem tlačítka.

Systém VELUX – komplexní řada produktů pro bezchybnou montážSystém VELUX – komplexní řada produktů pro bezchybnou montáž

Montážní výrobky splňují veškeré platné předpisy a normy pro rekonstrukce i novostavby – což je záruka jak pro vlastníka nemovitosti, tak pro montážní firmu.

Skupina VELUX vyvolala revoluci v konceptu střešních oken. Dnes je pověstná svojí schopností vyvíjet výrobky nejvyšší kvality, které nastavují průmyslový standard ve svém oboru. Po 75 letech vývoje výrobků je skupina VELUX nejvíce inovativní značkou na trhu, která hledá stále nové a lepší cesty, jak naplňovat naši vizi udržitelného bydlení.

podle podkladů společnosti VELUX ČR