Informace výrobců, Střechy

Systémy povrchových úprav krytiny Lindab

Již více než 50 let se společnost Lindab zabývá vývojem, výrobou a dodávkou produktů z tenkostěnného ocelového plechu. Důmyslnými řešeními a výjimečnou kvalitou určoval Lindab od počátku směr vývoje ve svém oboru a stal se synonymem pro výrobky z lakovaného plechu, zejména pak střešních krytin a okapového systému.
Složení materiálu LindabNa celosvětovém úspěchu produktů společnosti Lindab má velký podíl materiál, který je na jejich výrobu použit. Právě vlastnosti a kvalita suroviny jsou pro správnou funkci a životnost výsledného produktu rozhodující, a proto se jejímu výběru a testování věnuje mimořádná pozornost.
Základem materiálu Lindab je kvalitní ocelový plech, jehož povrch je opatřen několika vysoce účinnými ochrannými vrstvami. Ty tvoří tzv. systém povrchových úprav, jehož úkolem je, vedle zajištění perfektního vzhledu, ochrana ocelového jádra před účinky vnějšího prostředí.
V nabídce Lindab jsou tři typy systémů povrchových úprav: Classic, Premium a Elite. Liší se schopností čelit vnějším vlivům, jako jsou UV záření, znečištěné ovzduší, střídání vysokých a nízkých teploty a v neposlední řadě také mechanickému poškození. Správnou volbou materiálu tak můžete významně ovlivnit dobu, po kterou bude vaše střecha nejen skvěle vypadat, ale také bezvadně fungovat.
 
Lindab ToplineLindab Ideal
Lindab GoodlockLindab Mega
 
Výrobky Lindab jsou výsledkem mnoha let vývoje a zkušeností. Jejich používání je snadné a díky použitému materiálu budou krásné a funkční po mnoho let. Produkty z oceli jsou odolné, trvanlivé, vyžadují minimální údržbu a navíc jsou plně recyklovatelné!
Nejdůležitější informace o jednotlivých systémech povrchových úprav, ve kterých jsou výrobky Lindab nyní k dostání, naleznete v tabulce.
 
Classic
záruka 15 let!
Základní systém povrchové úpravy dostupný v nejširší škále barev a dvou strukturách povrchu: matné a lesklé. Jde o nejčastěji využívanou povrchovou úpravu s vynikajícím poměrem ceny a užitné hodnoty.
Výrobky z materiálu s povrchovou úpravou Classic se pro své dobré vlastnosti a příznivou cenu hodí na opláštění administrativních budov, průmyslových objektů, hal a skladů, ale také obytných budov a rodinných domů.
Vlastnosti
• široká škála barev
• dvě možnosti struktury povrchu – lesklý a matný
• nízká cena
Premium
záruka 20 let!
Systém povrchové úpravy Premium poskytuje zvýšenou odolnost proti UV záření a ochranu proti korozi, což se projevuje delší životností produktů.
Vysoká barevná stabilita povrchu Premium zajistí dokonalý vzhled krytiny po desetiletí a to i v oblastech s nadprůměrně znečištěným ovzduším. Oproti povrchu Classic vykazuje větší mechanickou odolnost. Premium je moderní povrchový systém zajišťující vysokou ochranu za příznivou cenu.
Vlastnosti
• vysoká odolnost proti UV záření a znečištěnému ovzduší
• vynikající ochrana proti korozi
• vysoká barevná stabilita
• odolný proti mechanickému poškození
• atraktivní odstíny
• příznivá cena
Elite
záruka 30 let
Pokud hledáte materiál s nekompromisními vlastnostmi a životností, je systém povrchové úpravy Elite ta nejlepší volba! Díky unikátnímu složení dosahuje vynikajících výsledků ve všech důležitých parametrech a zajistí dokonalý vzhled a ochranu po dlouhá desetiletí. Použití tohoto materiálu je široké od okapového systému přes taškové krytiny, trapézové plechy až po plech, který je určen pro složitější strojové nebo mechanické zpracování.
Povrchová úprava Elite má jemně strukturovaný povrch a vyniká v odolnosti proti mechanickému poškození, ochraně oceli proti korozi i UV stabilitě a lépe odolává prostředí se znečištěným ovzduším.
Vlastnosti
• vynikající ochrana proti UV záření a znečištěnému ovzduší
• poskytuje nejlepší ochranu proti korozi
• největší barevná stabilita
• nejlépe odolává mechanickému poškození
• nejdelší předpokládaná životnost
• atraktivní odstíny
 
Lindab – ukázka montážeLindab – ukázka montáže
 

Více o produktech a službách firmy Lindab najdete na www.lindab.cz a www.lindabstrechy.cz.
 
podle podkladů společnosti Lindab