Informace výrobců

Těsnicí hmota Knauf Power-Elast

Knauf Power-Elast je vysoce kvalitní pružný jednosložkový těsnicí tmel na bázi MS polymerů, který je určen pro trvale pružné utěsnění napojovacích a rohových spár v koupelnách mezi zdivem, betonem a omítkou při využití technologie suché výstavby, k vyplnění prasklin při malířských pracích a dále k utěsnění spár kolem oken.

power-elast-1 85600Výhodou tohoto výrobku je, že i bez penetračního nátěru přilne k různým typům podkladů, například k betonu, dřevu, sádrokartonovým deskám, sádře, plastickým hmotám, kovu, sklu, keramice, zrcadlu, kameni, pórobetonu, korku, PVC a dalším. Používá se také pro lepení produktů řady Knauf Hydroflex (např. k lepení spojů hydroizolační tkaniny Knauf Hydroflex, pro aplikace těsnicích bandáží, rohů a manžet).

Knauf Power-Elast má skvělou odolnost vůči povětrnostním podmínkám, UV záření a velmi nízké smrštění. Po úplném proschnutí je povrch hmoty nelepivý; přetíratelný je už po čtyřech hodinách. Výrobek neobsahuje rozpouštědla, isokyanáty, ftaláty ani sloučeniny dibutylcínu.

Knauf Power-Elast lze zpracovávat při teplotě povrchu od 5 do 40 °C. Ve vulkanizovaném stavu odolá těsnicí hmota teplotám od –40 až do +80 °C. Povrchový povlak se vytvoří asi za 30 minut. Doba vulkanizace je 3 mm/den. Knauf Power-Elast se vyrábí v bílé barvě. Vydatnost balení je při průřezu spáry 6×6 mm cca 8 m.

Při správné aplikaci poskytuje výrobce pětiletou záruku na odolnost vůči trhlinám. Těsnicí hmota se dodává v kartuších o obsahu 300 ml a pro aplikaci se používají běžné vytlačovací pistole.

Technický list výrobku najdete zde.

podle podkladů firmy Knauf Praha