Dřevěné a montované konstrukce, Informace výrobců

Ticho a čistý vzduch v jedné SDK desce Rigips

Společnost Rigips přináší zcela nový standard v bydlení, aby byly splněny dva nejčastější požadavky na komfortní domov – ticho a čistý vzduch. Velmi žádanou Modrou akustickou desku totiž obohatil o moderní technologii Activ’Air. Rigips neustálým vylepšováním vlastností sádrokartonových desek reaguje na zvyšující se nároky na stavební materiály a tím i na kvalitu bydlení.

Složka Activ’Air trvale odstraňuje až 70 % formaldehydu z ovzduší v interiéruModrá akustická deska, která velmi účinně snižuje vzduchovou neprůzvučnost konstrukcí, je již delší dobu vyhledávaným materiálem pro realizaci příček, podhledů či předstěn v interiérech. Nyní Rigips tuto desku ještě vylepšil o revoluční složku Activ’Air, která trvale odstraňuje až 70 % formaldehydu z ovzduší, a vytváří tak v interiérech čistý vzduch. Formaldehyd je nejčastěji se vyskytující těkavá organická látka obsažená např. v nábytku, kobercích, textiliích a jiném bytovém zařízení nebo také v čisticích prostředcích či cigaretovém kouři. Složka Activ’Air tuto nebezpečnou látku, která ve vyšších koncentracích může způsobit nemalé zdravotní potíže, odstraňuje, a to po dobu minimálně padesáti let.

Modrá akustická deska je nyní vylepšena technologii Activ’AirModrá akustická deska je nyní vylepšena technologii Activ’Air

Modrá akustická deska Activ’Air v sobě nyní spojuje nejvyspělejší technologie v oblasti sádrokartonu. Kromě významného zlepšení akustiky a vnitřního ovzduší propůjčuje konstrukcím i požární odolnost. To ji předurčuje k tomu, aby se stala ještě vyhledávanější alternativou ke zděným příčkám, neboť sádrokartonové konstrukce se realizují rychlejší suchou cestou, nezatěžují nosnou konstrukci budovy a díky své malé tloušťce navíc ušetří více místa a tím zvětší cennou podlahovou plochu. Dobrou zprávou pro zákazníky je, že cena desky se přidáním složky Activ’Air nijak nezvýší. Zájemci ji budou moci pořídit za stejnou cenu jako původní Modrou akustickou desku, a přitom získají sádrokarton s podstatně vylepšenou recepturou a tím i lepšími vlastnostmi.

Srovnání akustických parametrů různých příček

Více informací získáte na stránkách www.deska-activair.cz.

podle podkladů společnosti Saint-Gobain Construction Products CZ, a. s., divize Rigips