Informace výrobců, Stavební chemie

Tmel Ceresit FT 101 nově i v transparentní variantě

Víceúčelový elastický tmel Ceresit FT 101 s unikátní patentovanou polymerovou technologii Flextec® přichází na trh nově jako transparentní materiál a stejně jako dříve uvedené bílý a šedý tmel vyniká i tato novinka svou univerzalitou a špičkovými vlastnostmi. S uvedením novinky na trh je spojena akce, kdy k lepicímu tmelu zdarma dostanete odlamovací nůž.

 

Lepicí tmel Ceresit FT 101 Transparent Vysoce transparentní lepicí tmel Ceresit FT 101 Transparent je vhodný pro tmelení i lepení a při práci s ním na první pohled zaujme jeho vynikající adheze k nejrůznějším povrchům bez nutnosti podkladového nátěru. Výborně přilne k materiálům jako plast, cihla, mramor, dlažba, dřevo, kov, keramika a mnoho dalších.

Tmel vyhrává nejen svou pevností, ale univerzalitou – můžete jej použít i na speciální materiály, například na galvanizovanou ocel, nerez, železo, natírané kovy, lakovaný či eloxovaný hliník nebo jako lepidlo pro lepení zrcadel. Univerzálním tmelem/lepidlem Ceresit FT 101 Transparent můžete tmelit a lepit také na vlhkých podkladech, navíc s ním lze pracovat i pod vodou – díky technologii Flextec® totiž vytvrzuje polymerizací. To ale není všechno – tmel nekoroduje, výborná je jeho odolnost vůči UV záření, povětrnostním vlivům a stárnutí, na jeho povrchu nenajdete žádné povrchové praskliny a trhliny. Tmel charakterizuje dobrá kompatibilita s nátěrovými hmotami – po vytvrdnutí se mohou nanášet další nátěry. Práce s tmelem je snadná – netáhne se, a proto se čistě aplikuje, má nelepivý povrch a dobře se nanáší z pistole i při nízkých teplotách. Neobsahuje zdraví škodlivá rozpouštědla, silikon a nebezpečné izokyanáty.

Ceresit FT 101 je vhodný pro širokou škálu oprav a instalací, jako jsou například opravy a stavby kuchyní, koupelen či různé opravy venkovních prostor. Hodí se při montáži okenních parapetů, podlahových lišt, schodů či dlaždic. Využít jej můžete i pro utěsňování konstrukcí ve vnitřním i vnějším prostředí, dokáže vyplňovat praskliny, řeší porušené spoje na balkónech a terasách, pomáhá utěsňovat spáry mezi okenními rámy a zdivem. Je vhodný při údržbě rozvodů, ventilací a klimatizací. Další informace o tmelu Ceresit FT 101 včetně technického listu a videoprezentace najdete zde.

podle podkladů firmy Henkel

lepicí tmel Ceresit FT 101 Transparent

lepicí tmel Ceresit FT 101 Transparent lepicí tmel Ceresit FT 101 Transparent