Informace výrobců, Střechy

Trend ekologické výstavby: střechy, které čistí ovzduší

Asfaltové pásy ECO-ACTIV, z portfolia značky BMI Icopal, aktivně přispívají nejen ke zlepšení kvality ovzduší ale i lidského zdraví. Tento inovativní hydroizolační materiál pro ploché střechy je založen na principu autokatalýzy, která zbavuje okolní prostředí škodlivin.

Asfaltové pásy ECO-ACTIV představují stavební materiál s velkou budoucností. Nalézají uplatnění zejména ve velkých městských aglomeracích a v blízkosti dopravních tepen s vysokou koncentrací oxidů dusíku (NOX) v ovzduší. Tyto škodlivé látky pronikají do dolních cest dýchacích a způsobují zdravotní potíže u dětí, citlivých jedinců a osob trpících astmatem.

Asfaltové pásy ECO-ACTIV

Na principu autokatalýzy

Jednou z cest, jak oxidy dusíku z ovzduší efektivně odstraňovat, je využití principu autokatalýzy. Ten v posledních letech proniká do mnoha odvětví lidské činnosti, ať už zdravotnictví, automobilového průmyslu nebo právě do městské výstavby.
Také značka BMI Icopal využila pozitivní dopad principu autokatalýzy na životní prostředí a vyvinula asfaltový pás ECO-ACTIV, který díky patentované technologii NOXITE významným způsobem snižuje koncentraci oxidů dusíku ve vzduchu.

Patentovaná technologie NOXITE

Tento unikátní hydroizolační pás je samostatně chráněn materiálem NOXITE (součást vrchního posypu), který obsahuje oxid titaničitý (TiO2), což je prvek s vlastnostmi autokatalýzy. Společně s UV zářením přeměňuje oxidy dusíku na vedlejší produkty, které jsou při dešťových srážkách splavovány ze střechy. Podle laboratorních měření není kvalita odtokové vody těmito vedlejšími produkty nikterak ovlivněna. Výsledný efekt odstraňující znečištění je trvalý, a to po celou dobu životnosti asfaltového pásu.

Znečišťující látky (NOx) se za přítomnosti UV záření a TiO2 transformují na tuhou bázi, která je při deštích odplavována ze střechy.

Vysoká kvalita provedení

Asfaltový pás ECO-ACTIV vyniká nejen jedinečnou technologií čisticí ovzduší. K dalším přednostem, které ocení izolatér i majitel nemovitosti, patří např. podélný i příčný spoj pásu bez posypu pro jeho spolehlivé natavení (END LAP) či již z výroby seříznutý roh (T-CUT) snižující riziko vzniku kapiláry v místě tzv. T-spoje. Pověstnou třešničkou na dortu je pak bílý posyp na vrchní straně pásu, zajímavý jak z architektonického, tak i z technického pohledu (nedochází k přehřívání pásu).

Všechny zmíněné benefity dovolují společnosti BMI nabídnout na tento značkový pás prodlouženou záruku 15 let. Tuto nadstandardní záruku na produkt obdrží odběratel při dodání uceleného systému, tzn. hydroizolace, tepelné izolace, kotevního systému a odvodňovacího systému, společností BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o.

Asfaltový pás Eco-Activ

Proto hledáte-li moderní střešní povlakovou hydroizolaci s vynikajícími technickými parametry, inovativními prvky a s pozitivním dopadem na životní prostředí, jsou asfaltové pásy ECO-ACTIV tou správnou volbou právě pro vás. Pro více informací navštivte webové stránky icopal.cz.

podle podkladů společnosti BMI střešní a hydroizolační systémy