Informace výrobců, Soutěže

Trojitý triumf pro Schüco na German Design Award 2018

V Německu byly uděleny ceny za výjimečný design. Výrobce hliníkových a plastových systémů pro okna, dveře a fasády značky Schüco v mezinárodní soutěži German Design Award 2018 získal ocenění pro tři své produkty. Dohromady bylo hodnoceno více než 5000 přihlášených.

V kategorii Building and Elements odborná porota, sestavená ze 43 členů, udělila zlatou cenu dveřnímu systému s dotykovým displejem Schüco ADS 90.SI SimplySmart Design Edition. Ocenění Special Mention získal subtilní fasádní systém Schüco FWS 35 PD. V kategorii Energy pak zvítězil ventilační systém Schüco VentoLife.

Vchodové dveře ze systému Schüco ADS 90.SI SimplySmart Design Edition s madlem, které svítí
Jedná se o hliníkový systém 90mm stavební hloubky, který naplňuje vysoká očekávání na estetičnost a funkčnost dveřních konstrukcí rezidenčního bydlení. Atraktivní domovní dveře charakterizuje osvětlená prohlubeň rukojeti, čistě zapuštěné do dveřního profilu, a oboustranně překryvná hliníková výplň. Dveře s madlem vizuálně dokonale splývají a při vnějším pohledu tvoří jednolitou plochu. Zpracování nenarušuje ani integrovaná modulární jednotka Schüco Door Control System s dotykovým displejem pro inteligentní otevírání, zavírání i zabezpečení vstupu. Uživatel dveře ovládá intuitivně přes rozhraní, podobně jednoduše jako chytrý telefon. Kromě ovládání na 4palcovém dotykovém displeji si tak dveře otevřete a zkontrolujete i na dálku. Do ovládacího panelu z černého skla, elegantně zarovnaného s dveřním profilem, se na přání uživatele objektu instaluje numerická klávesnice, čtečka otisků prstů, domovní číslo, zvonek či jmenný seznam se zvonky nebo systém k dorozumívání s video kamerou a otvíračem dveří. Výrobce představil i další možnosti otevření bez použití klíčů, například vstup skrze scan obličeje či bluetooth technologii.

Dveřní systém s dotykovým displejem Schüco ADS 90.SI SimplySmart Design Edition

Sloupko-příčkový hliníkový fasádní systém Schüco FWS 35 PD pro elegantní skleněné plochy
Štíhlý filigránový design profilů pohledové šířky pouhých 35 mm vytváří maximálně transparentní opláštění. Konstrukce je vybavena ventilačním a odvodňovacím systémem a zabezpečena proti vloupání až do třídy RC 3. Pro pasivní domy výrobce nabízí vysoce tepelně izolovanou variantu „SI = Super Insulation“, potvrzenou certifikací od Passive House Institute v Darmstadtu. Kromě fixních bezrámových „stěn“ tato štíhlá fasáda umožňuje kombinace s elektricky otvíravými okny a dveřmi stejné pohledové šířky či konstrukci subtilního strukturálního spoje v rozích. Jediným limitujícím faktorem při projektování je statika. Elegantní velkoplošné prosklení se hodí pro výlohy luxusních obchodů, opláštění vícepodlažních administrativních budov i skleněné stěny reprezentativních rezidencí. Minimalistické profily dle charakteru objektu garantují jak nerušený pohled do interiéru, tak neomezený panoramatický výhled do okolí.

Subtilní fasádní systém Schüco FWS 35 PD

Ventilační jednotka Schüco VentoLife
Do okenního profilu integrovaný ventilační systém disponuje víceúrovňovým vysoce výkonným vzduchovým filtrem, který příchozí vzduch zbavuje nežádoucích nečistot – prachu a dalších částic, škodlivých pro lidské zdraví a vyskytujících se hlavně ve městech. Při recirkulaci je vzduch uvnitř místnosti čištěn tak kvalitně, že žádné další filtrační jednotky nejsou třeba. Nejmenší částice, alergeny a škodlivé sloučeniny pod jeden mikrometr se ze vzduchu odfiltrují s účinností 99,5 %. Vysoce účinného čištění vzduchu je dosaženo prostřednictvím těsně složené elektrostaticky nabité polypropylenové membrány, která je mimořádně odolná a výkonná. Vrstva vyrobená ze směsi aktivního uhlí a manganistanu draselného eliminuje nepříjemné zápachy, bakterie a toxické látky. Filtr, jehož výměna je jednoduchá, se v závislosti na provozu a úrovni znečištění ovzduší mění po šesti až devíti měsících.

Ventilační systém Schüco VentoLife

Přívod venkovního vzduchu do místnosti je zajištěn operativně skrze senzoricky řízenou vzduchovou klapku (monitoruje se vlhkost, úroveň znečištění tuhými látkami, míra znečištění prchavými organickými sloučeninami). Elektricky ovládaná vzduchová / recirkulační klapka chrání před průvanem a deštěm i v otevřeném stavu. Zavírá se automaticky, pokud je kvalita vzduchu v místnosti nevyhovující. Display s LED diodami poskytuje aktuální informace o provozním stavu a kvalitě okolního vzduchu, v noci se světlo automaticky zhasíná. Jednotka, kterou lze do vybraných okenních i fasádních systémů Schüco https://www.schueco.com/web2/cz zabudovat zevnitř i zvenku, horizontálně i vertikálně, je vhodná pro rezidenční a komerční projekty. Provoz probíhá s minimálními energetickými požadavky.

Pro více informací navštivte www.schueco.cz.

tisková zpráva společnosti Schüco CZ