Informace výrobců, Zděné konstrukce

Tvárnice Hebel – inovativní a flexibilní stavební materiál pro obytné a komerční stavby

Již přibližně 80 let sází značka Hebel na bílé, tepelněizolační stěnové a střešní tvárnice a stavební materiály z autoklávovaného pórobetonu. V uplynulých desetiletích se pórobeton Hebel více než osvědčil jako inovativní a flexibilní stavební materiál.

Pórobeton Hebel kombinuje optimální vlastnosti, kterých lze jinak dosáhnout pouze kombinací různých materiálů. Tímto způsobem jsou ideálně splněny různé požadavky, které dnes investoři, architekti a realizační firmy kladou na stavební materiál. Všechny pórobetonové tvárnice Hebel mají při nejrůznějších způsobech použití jedno společné.

Tvárnice Hebel (zdroj: Xella)

Ekologie a stavební fyzika jdou ruku v ruce

Z pohledu ekologie a stavební fyziky zajišťují příjemné vnitřní klima v každé budově, která je z nich postavena, protože v sobě spojují několik vynikajících vlastností. Maximální tepelnou pohodu v létě i v zimě, dobrou zvukovou izolaci a vynikající požární bezpečnost jsou v čele seznamu výhod. Tepelná izolace tvárnic Hebel zaručuje trvale nízkou spotřebu energie na vytápění nebo chlazení. Udržitelná, ekologicky orientovaná výstavba se s pórobetonem Hebel stává pravidlem od výroby až po využití.

Tvárnice Hebel (zdroj: Xella)

Hebel v bytové výstavbě

Bytová výstavba je rozmanitá. Její spektrum sahá od samostatně stojících rodinných domů přes prostorově úsporné řadové bydlení až po samostatně stojící bytové domy, úsporné stavby svépomocí nebo vily na klíč. Tomu odpovídají i nároky na stavební materiály, stavební postupy a služby. Tradiční značka Hebel nabízí svým stavebním partnerům úsporné, efektivní a modulární stavební systémy z pevného pórobetonu pro stěny a střechy. Hebel je se svými sladěnými komponenty, efektivní podporou na staveništi a mnoha dalšími prvotřídními službami spolehlivým partnerem pro všechny stavební projekty v oblasti bytové výstavby.

Tvárnice Hebel (zdroj: Xella)

podle podkladů společnosti Xella