Informace výrobců, Průmysl a obchod

V centrálním Polsku vyroste nový výrobní závod Schiedel

Do malé vesnice Okup Wielki v centrálním Polsku se 17. listopadu 2022 sjelo nejvyšší vedení společnosti Schiedel, aby slavnostně zahájilo výstavbu nového moderního závodu na výrobu nerezových komínových systémů. První hotové výrobky by měly začít zásobovat zbožím prakticky celou Evropu koncem roku 2023.

Poptávka po alternativním vytápění v Evropě strmě stoupá a nabídka kvalitních nerezových komínových systémů jednoznačně nestačí pokrýt zájem ze strany zákazníků. Schiedel každoročně rozšiřuje nabídku jednotlivých systémů, kapacity výroby ovšem začaly narážet na pomyslný strop. Výstavba nového závodu se tak stala klíčovým tématem, které se podařilo finálně rozlousknout realizací nového projektu.

Přítomnost špiček společnosti Schiedel, včetně jejího prezidenta Alessandra Cappelliniho, poukazuje na důležitost budoucího závodu nejen pro region střední Evropy. „Výstavba nového výrobního závodu v Polsku je největší investicí skupiny Schiedel za posledních 20 let. Je to pro nás přelomový okamžik, který nám pomůže připravit se na další roky působení na trhu,“ zdůraznil při slavnostním ceremoniálu prezident Cappellini.

V lokálním měřítku přinese podnik o rozloze sedmi fotbalových hřišť mnoho příležitostí. Nabídne kolem 240 nových pracovních míst nejen ve výrobě, ale i v administrativní oblasti. Výrobní kapacity v Okupu Wielkem navíc zmnohonásobí produkci na polském území. Moderní linky s plně automatizovanými procesy by tak v budoucnu měly zásadním způsobem přispět k odklonu společnosti od neekologických a neekonomických způsobů vytápění.

podle podkladů společnosti Schiedel