Informace výrobců

Velká posuvná střešní okna Solara PERSPEKTIV

Využít plně potenciál podkrovních prostor a plochých střech je možné teprve s kvalitním návrhem střešního prosklení. Vizuální otevření prostoru vzbuzuje pocity volnosti a vzdušnosti, často se navíc spojuje s charismatickými výhledy na střechy a věže města či přírody.

Solara PERSPEKTIV je zakázkově vyráběné odsuvné střešní prosklení. Celé plochy prosklení se odsouvají nad krytinu či nad fixně zasklenou část. Při zabudování nad úroveň podlahy lze využívat jako výstup na terasu.

Individuální výroba na zakázku – velikost prosklení v kombinaci s pevně prosklenými díly téměř neomezená (závisí na možnostech konstrukce střechy), patentovaný robustní systém posuvu z nerezové oceli, lehký a plynulý manuální posuv či ovládání na elektrický pohon, široký výběr skel, povrchové úpravy dřevěných rámů i materiálů vnějšího oplechování, integrovaný portál kování Siegenia se zajištěnou štěrbinovou ventilací. 

Luxusní střešní prosklení Solara PERSPEKTIV – trojsklo s protisluneční vrstvou SunCool v jednom ze střešních bytů v PrazeLuxusní střešní prosklení Solara PERSPEKTIV – trojsklo s protisluneční vrstvou SunCool v jednom ze střešních bytů v Praze

Střešní prosklení Solara HISTORIK s plně integrovanými elektrootvírači – z interiéru pouze čisté rámyStřešní prosklení Solara HISTORIK s plně integrovanými elektrootvírači – z interiéru pouze čisté rámy

Ateliérová okna pro památkové zóny
Střešní prosklení Solara HISTORIK prosvětluje učebny v podkroví základní školy v Praze. Rekonstrukcí půdních prostor vznikly nové moderní učebny a kabinety. Díky střešnímu prosklení Solara HISTORIK jsou učebny prosvětlené a zdobené krásnými výhledy na Prahu.

Solara HISTORIK je střešní prosklení pro památkové zóny s velice štíhlými profily a z autentických materiálů. Zároveň technický standard je moderní – trojskla, protisluneční pokovení, plně integrované antivandal elektrootvírače atd.

Rámy a křídla této zakázky jsou vyrobeny z výběrového prořezávaného borovicového masivu s perfektní povrchovou úpravou. Vnější oplechování je vyrobeno z patinovaného materiálu Rheinzink. Zasklení bezpečnostními trojskly s Ug = 0,6 W/m².K. Ovládání je řešeno elektromotoricky s plně integrovanými elektrootvírači.

Další informace hledejte na www.solara.cz.

podle podkladů společnosti Solara