Informace výrobců, Střechy, Výplně otvorů

Velux zavádí střešní okna s trojsklem jako standard

Od letošního roku se v sortimentu společnosti Velux stává standardem použití trojskla, a to i v cenově dostupné variantě. 

Nové střešní okno Velux s trojsklem je moderní odpovědí na požadavky zákazníků. Umožní proměnit podkroví ve zdravější a komfortnější místo s dostatkem denního světla a čerstvého vzduchu. Díky energeticky úspornému trojsklu s Uw 1,1 W/m²·K se systémem izolace ThermoTechnology™ odpadají obavy, zda přidáním dalšího okna neubyde tepelného komfortu uvnitř domu. Správná teplota v interiéru pak nebude jen pocitová, ale reálná.

Velux nyní přišel na trh s novými, cenově dostupnými okny s trojsklem. Ta nově pořídíte za cenu srovnatelnou s dvojsklem, a to bez jakéhokoliv kompromisu na kvalitě. Velux tak přináší nový standard mezi střešními okny a reaguje na trendy budoucnosti týkající se snižování energetické náročnosti staveb.

Nové střešní okno VELUX s trojsklem je dostupné v různých rozměrech, v dřevěném i bezúdržbovém provedení, s horním i spodním ovládáním.

Střešní okna jsou pro komfortní bydlení velmi užitečný spojenec. Do podkroví přivedou víc denního světla a čerstvý vzduch. Na přísloví „Kam nechodí slunce, tam chodí lékař“ je pořád hodně pravdy. Světová zdravotnická organizace odhaduje, že se zdravotními důsledky pobytu v nedostatečně větraných prostorách domů, které trpí takzvaným syndromem nezdravých budov, se potýká až 85 % populace především ve vyspělých zemích. Česko není výjimkou. Nezdravé vnitřní prostředí přitom vzniká jak v moderních, tak i ve starších budovách.

Přitom mnohdy si život ve zbytečně tmavém a nedýchatelném prostředí způsobujeme sami. Kontraproduktivní totiž bývá i tendence snižovat tepelné ztráty na naprosté minimum. Dům se pak často samou snahou o co nejvyšší úspory energie a přemírou izolace změní na „konzervu“, ve které správně necirkuluje vzduch, drží se prach, plísně i roztoči, zodpovědní za astma i nebezpečné alergie.

Nedostatek denního světla způsobuje únavu a může narušit náš biorytmus i produkci hormonů v těle. Problém špatného prosvětlení místností máme tendenci řešit umělým osvětlením. To však zdravotní efekt slunečních paprsků nenahradí a je výdajem za energie navíc. „Na energeticky úsporné domy bychom se měli dívat z větší perspektivy, někdy není priorita ušetřit co nejvíce energie. Prozíravější je přemýšlet o tom, jak si zajistit dobré zdraví a vyšší kvalitu života,“ připomíná Klára Bukolská, architektka společnosti Velux.

Nedávný průzkum Healthy Homes Barometer 2016, který zpracovala berlínská Humboldtova univerzita ve spolupráci se společností Velux, přinesl zjištění, že zdravé vnitřní prostředí zvyšuje soustředění dětí až o 15 %. Tvrzení, že by střešní okno mohlo pomoci menším dětem s domácími úkoly, teenagerovi s přijímačkami na střední nebo vysokoškolákovi se zápočty, tak není vůbec přehnané. Pravidelným větráním místnosti navíc razantně snížíte vznik zdraví nebezpečných plísní.

Dostatek světla v místnosti vedle čerstvého vzduchu funguje podle odborníků na psychické i fyzické zdraví asi stejně, jako byste se napojili na zdroj energie. A v tomto ohledu střešní okna přivedou do interiéru až dvakrát více světla než okna fasádní.

Další informace najdete na www.velux.cz/trojsklo.

podle podkladů firmy Velux

Střešní okna VELUX zajistí dostatek denního světla a čerstvého vzduchu Střešní okna VELUX zajistí dostatek denního světla a čerstvého vzduchu