Informace výrobců

VermiS – prostup nerezového komínu Schiedel ICS+ Permeter hořlavou konstrukcí

Vermikulitový prostup hořlavou konstrukcí VermiS slouží pro bezpečné napojení parotěsných fólií. Vermikulitové desky musí být chráněny před přímým působením vody. Při použití vermikulitového prostupu VermiS musí být dodržen předepsaný odstup hořlavých konstrukcí od pláště komínu podle typu a použitého zatřídění. Výška prvku VermiS je 40 cm.

VermiS – prostup nerezového komínu Schiedel ICS+ Permeter hořlavou konstrukcí

1. Prostup hořlavou konstrukcí sestává ze čtyř segmentů: montážního tmelu a stahovací pásky a je k dostání pod označením VermiS.

Prostup hořlavou konstrukcí sestává ze čtyř segmentů: montážního tmelu a stahovací pásky a je k dostání pod označením VermiS

2. Segmenty lze krátit a tvarově upravovat pomocí pilky na kov nebo pilky na dřevo.

Segmenty lze krátit a tvarově upravovat pomocí pilky na kov nebo pilky na dřevo

3. Před začátkem montáže prostupu je potřeba čtvrtinové segmenty slepit tmelem tak, že vzniknou dva díly. Lepený spoj lze zafixovat pomocí přiložených vrutů, které se šroubují do předvrtaných otvorů.

Před začátkem montáže prostupu je potřeba čtvrtinové segmenty slepit tmelem tak, že vzniknou dva díly. Lepený spoj lze zafixovat pomocí přiložených vrutů, které se šroubují do předvrtaných otvorů.

4. Lepené díly k sobě přiložíme, aby se navzájem podpíraly, a necháme tmel zatuhnout.

Lepené díly k sobě přiložíme, aby se navzájem podpíraly, a necháme tmel zatuhnout

5. Na obě části naneseme tmel po obvodu, na stykové plochy segmentů a na plochu, která bude ve styku s komínovým pláštěm.

Na obě části naneseme tmel po obvodu, na stykové plochy segmentů a na plochu, která bude ve styku s komínovým pláštěm

6. Obě části přiložíme na komín a zajistíme stahovací páskou. Stahovací pásku po zatuhnutí tmelu odstraníme. Lepený spoj lze zesílit pomocí přiložených vrutů, které se šroubují do předvrtaných otvorů.

Obě části přiložíme na komín a zajistíme stahovací páskou. Stahovací pásku po zatuhnutí tmelu odstraníme. Lepený spoj lze zesílit pomocí přiložených vrutů, které se šroubují do předvrtaných otvorů.

podle podkladů společnosti Schiedel