Informace výrobců

Viega má nové trubky z ušlechtilé oceli

Viega potrubí z ušlechtilé oceli 1.4520 je vyrobené z úspornějšího materiálu podle normy DIN EN 10088-2. Je tak výbornou ekonomickou alternativou pro uzavřené instalace topení a chlazení, náročné průmyslové využití i speciální aplikace, a to v dimenzích od 15 až po 108 mm. Různými kombinacemi s lisovacími spojkami systémů Profipress, Sanpress a Sanpress Inox je zajištěn výběr vzájemně perfektně sladěných systémových komponent.

Viega potrubí z ušlechtilé oceli 1.4520 umožňuje rychlou, bezpečnou a stabilní instalaci v prostředí, které je vlivem vnějších faktorů snadno náchylné na vznik koroze. Je vhodné pro vedení technických plynů, stlačeného vzduchu, otopné a chladicí vody a pro další speciální aplikace. Pro bezproblémovou, časově i ekonomicky efektivní instalaci s dlouhou životností je k dispozici rozsáhlý sortiment lisovacích tvarovek a speciální komponenty pro nejrozmanitější aplikace, a to v rozměrech od 15 do 108 mm, včetně mezirozměru 64 mm. Trubky z ušlechtilé oceli 1.4520 nejsou určeny pro instalace pitné vody a na každé trubce je tento fakt zřetelně označen dvěma linkami, symbolem a ochrannými zátkami na koncích trubky v měděné barvě. Tím je vyloučena jakákoliv záměna nebo nevhodný způsob instalace.

Viega trubky z ušlechtilé oceli 1.4520 lze bez problémů kombinovat se všemi lisovacími spojkami Profipress, Sanpress Inox a Sanpress (zdroj: Viega)Viega trubky z ušlechtilé oceli 1.4520 jsou ideální pro topenářské instalace a napojení topných těles. Nejsou určeny pro rozvody pitné vody (zdroj: Viega)Dvě linky, symbol a ochranné zátky na koncích trubky v měděné barvě upozorňují na to, že trubky nejsou určeny pro instalace pitné vody (zdroj: Viega)Viega trubky z ušlechtilé oceli 1.4520 umožňují rychlou, bezpečnou a stabilní instalaci v prostředí, které je vlivem vnějších faktorů snadno náchylné na vznik koroze. Jsou vhodné pro vedení technických plynů, stlačeného vzduchu, otopné a chladicí vody a pro další speciální aplikace (zdroj: Viega)

Vysoce kvalitní těsnicí prvky lisovacího systému

Ekonomičnost musí být v mnoha průmyslových aplikacích zajištěna dlouhodobou garancí bezproblémového a bezúdržbového provozu. Těsnicí prvky lisovacího systému Viega jsou z vysoce kvalitních elastomerů a jsou tak dokonale přizpůsobeny jednotlivým podmínkám a kombinacím vedeného média, tlaku a teplotám v různých oblastech použití. V závislosti na provozních teplotách se využívají těsnicí prvky z EPDM a FKM a umožňují spolehlivý provoz po celou dobu životnosti instalace. Proti případným nedokonale slisovaným spojům je systém chráněn speciální bezpečnostní pojistkou SC-Contur, která zaručeně odhalí omylem neslisovaná místa již během tlakové zkoušky.

Přehled aplikací pro Viega trubky z ušlechtilé oceli 1.4520

Aplikace Systém: Profipress/Sanpress/Sanpress Inox
Těsnicí prvek EPDM FKM
Technické plyny Stlačený vzduch
Dusík
Vzácné plyny (např. argon atd.)
Kapalná média Uzavřené topné okruhy
Uzavřené chladicí okruhy
Speciální aplikace Solární energie ●*  ○**
Nízkotlaká parní zařízení

Přesné oblasti použití a provozní teploty a tlaky je nutné vyhledat v technických podkladech od Viega.
* Pro ploché kolektory
** Pro vakuové trubkové kolektory

podle podkladů společnosti Viega