Informace výrobců

Vinylové krytiny Gerflor GTI a Attraction pro prostory s vysokou zátěží v halách, supermarketech či nemocnicích

Produktové řady komerčních vinylových podlah Gerflor GTI a Attraction nabízejí majitelům a provozovatelům výrobních hal, skladů, supermarketů či zdravotnických zařízení dokonalé řešení, umožňující rychlou renovaci podlah bez nutnosti uzavřít provoz.

Tyto komerční podlahy vynikají nejen velmi rychlou pokládkou, ale i svými dekory a technickými vlastnostmi, jako jsou vysoká odolnost vůči silnému provozu a snadná údržba. Systém „Plug & play“ dovoluje tyto podlahy snadno položit bez prachu a lepidla za provozu na jakýkoli tvrdý povrch; velmi snadná a rychlá instalace je až čtyřikrát rychlejší než pokládka keramické dlažby. Silnou stránkou je design podlah, vytvářející příjemnou a uvolněnou atmosféru, výborné akustické vlastnosti ve srovnání s tvrdými podlahami, jako je dlažba, a vysoký uživatelský komfort. Argumentem je i 30letá zkušenost s pokládkou vinylových dílců GTI na všech světových trzích, kde Gerflor působí.

Poslední generace odnímatelných volně položených dílců Gerflor GTI charakterizuje velmi vysoká odolnost (nášlapná vrstva má 2 mm), vysoká úroveň bezpečnosti (R10) a díky vhodné paletě barev i možnost vytvoření pracovních zón a bezpečnostních oblastí. Materiály GTI jsou svou konstrukcí určeny nejen k intenzivnímu pochozímu provozu, ale odolávají i dynamické zátěži v podobě paletizačních a vysokozdvižných vozíků. Gerflor GTI je dostupná ve dvou provedeních – varianta Connect je opatřena puzzle zámkem a vyniká snadnou pokládkou i možností snadné lokální výměny. Varianta Control má rovnou hranu a spoje se svařují, čímž vzniká dokonale uzavřený povrch, který může sloužit i jako pojistná bariéra proti prosáknutí nebezpečných látek do podkladu.

Elektrostaticky vodivá krytina GTI EL5 je velmi zajímavou alternativou nejen pro celoplošné pokrytí, ale i pro účely vytvoření funkčních pracovišť se zvýšenými požadavky na odvod elektrického náboje.

Zejména v prostorách, kde původně nebylo s nutností ESD podlahy počítáno a je třeba situaci řešit dodatečně.

podle podkladů firmy Gerflor

Systém „Plug & play“ dovoluje podlahy Gerflor GTI Max snadno položit bez prachu a lepidla za provozu na jakýkoli tvrdý povrch, velmi snadná a rychlá instalace je až 4krát rychlejši než pokládka keramické dlažby.Interiér odletové haly mošnovského letiště je celý koncipován se snahou o dosažení co nejjednoduššího a účelného veřejného prostoru. Dominují zde neutrální odstíny šedé a stříbrné. Zejména díky rychlé pokládce a velmi vysoké odolnosti kráčejí dnes cestující při odletu z Ostravy-Mošnova po podlaze z vinylových dílců Geflor GTI Connect. Svou roli sehrál také požadavek na vytvoření jednolitého a bezespárého prostoru, což dílce GTI beze zbytku splňují. V Ostravě bylo položeno 960 m² zátěžových dílců GTI Max, dekor 0252 Titanium. Zakázku realizovala v červnu 2018 společnost AVATAR Group, Ostrava.Německý výrobce nástrojů a forem OPS Ingersoll v Burbachu měl pět důvodů pro volbu podlah Gerflor GTI Max do svého výrobního závodu – krytinu mohli v krátkém čase položit a začít užívat bez obav z případného přemístění strojů. Systém GTI je natolik modulární, že při přestavbě výrobní linky jednoduše přesunete i podlahu. Dílce odolávají dynamické zátěži vysokozdvižných vozíků, a přitom je elastický povrch příjemný a komfortní také pro personál firmy. Navíc výrazně zlepšuje akustiku výrobních prostor.Většina špičkových technologických odvětví musí bojovat s elektrostatickými výboji (v angličtině se používá označení eSD). K vítězství v tomto boji jsou klíčové právě podlahy. K tomu, aby Gerflor zachoval výhody rychlé instalace a vysoké odolnosti, a současně eliminoval škody způsobené elektrostatickými výboji, musel vyvinout speciální verzi GTi eL5. Tyto krytiny jsou dostupné v provedení Connect i CleanTech.