Informace výrobců

Vynikající vlastnosti vápenopískového zdiva KMB SENDWIX

Vápenopískové zdivo KMB SENDWIX se zejména v posledních letech těší stále větší oblibě. Mezi hlavní důvody patří optimální kombinace vysoké objemové hmotnosti, mimořádné pevnosti a vynikajících akumulačních a tepelněizolačních vlastností. V kombinaci s vhodnou variantou izolantu (např. při tloušťce zdiva 175, 200 nebo 240 mm a 300 mm silném izolantu) dosahuje hodnot U = 0,12 W/m².K, tj. R = 8,3 m².K/W. Zdivo má rovněž vysokou pevnost – až 35 MPa. Systém tak umožňuje navrhovat nosné stěny s výrazně menší tloušťkou (od 175 mm), čímž je dosaženo nejen úspory stavebních materiálů a pracnosti při zdění samotném.

Pasivní rodinný dům v Chelčicích postavený ze systému SENDWIXKvádr SENDWIX 8DF-LP AKU je určen pro ruční i strojní vyzdívání akustických mezibytových stěn tl. 240 mm s parametrem laboratorní vzduchové neprůzvučnosti Rw = 57 dBPasivní rodinný dům v Chelčicích postavený ze systému SENDWIX

Např. při zastavěné ploše domu 100 m² lze získat navíc vnitřní užitný prostor (u zmíněné plochy je rozdíl 5 až 8 m²). Nově získanou plochu tak může investor využít např. pro umístění spíže (skladu) v kuchyni nebo jako technickou místnost. Díky své vysoké objemové hmotnosti má vápenopískový kvádr také výbornou tepelnou akumulaci. Ta umožňuje pohodlně překlenout teplotní výkyvy mezi dnem a nocí, případně v přechodných obdobích (jaro, podzim), bez zapnutého topení, čímž se výrazně sníží spotřeba energií. Neméně důležitou vlastností je i akustika, kdy KMB SENDWIX vyniká skvělým tlumením hluku (při tl. stěny 240 mm je Rw = 57 dB, což je hodnota bezpečně převyšující i požadavek na mezibytové stěny v bytových domech), takže vás nebude rušit okolní hluk.
podle podkladů společnosti KM Beta