Informace výrobců, Střechy

Vysoce efektivní liniové větrání představuje současný standard odvětrání šikmé střechy

V západní Evropě je dnes standardem větrání liniové, které zohledňuje nejnovější požadavky a zkušenosti z praxe. Větrací průřez je po celé délce hřebene. Nutné požadavky na odvětrání střechy jsou tak bezpečně zajištěny. Liniové větrání lze realizovat pomocí tašek větracích pro připojení hřebene (TPPHV). Tondach tyto speciální doplňkové tašky vyrábí pro modely Stodo 12, Falcovka 11 a nově také pro tašku Samba 11. Větrací otvor je před zanášením prachem a sněhem krytý mantinelem, a v hřebeni tedy není nutné používat větrací pás ani klasické větrací tašky. Srovnání liniového a bodového větrání názorně demonstruje produktové video.

Vysoce efektivní liniové větrání představuje současný standard odvětrání šikmé střechyVysoce efektivní liniové větrání představuje současný standard odvětrání šikmé střechy

Odvětrání střechy způsobem liniového větrání tak představuje ideální řešení, které je bezpečnější, výkonnější, levnější a jednodušší na realizaci. Za zmínku stojí uvést, že pro vytvoření funkčního návrhu nové tašky větrací pro připojení hřebene Samba 11 jsme ve spolupráci s vědci z VUT v Brně využili inovační voucher Středočeského inovačního centra (SIC). Následně byl návrh Tondach prezentován jako jeden ze tří vzorových inovačních projektů SIC.

Hynek Stančík