Informace výrobců

Výstavba polyfunkčního domu VÁCLAV v Ostravě byla zahájena

V centru Ostravy na Kostelním náměstí začala realizace první etapy polyfunkčního domu VÁCLAV. Objekt nabídne byty, kancelářské prostory a komerční jednotky na ploše 4 424 m2. Developerem projektu za 300 mil. Kč je skupina ANTRACIT, generálním dodavatelem realizované etapy ostravská stavební společnost HSF System.

Na rezidenčním a kancelářském projektu „Polyfunkční dům VÁCLAV“ byly v listopadu 2022 zahájeny přípravné práce a archeologický průzkum. První etapa dále zahrnuje přeložku veřejného osvětlení a vodohospodářské stavby. Výstavba samotného objektu by měla začít v roce 2024. Předpokládaný termín dokončení projektu je v roce 2026.

„Polyfunkční dům je moderní budova doplňující městský blok v srdci historického jádra Ostravy. Je umístěn v těsné blízkosti centrálního Masarykova náměstí a nejstaršího ostravského kostela svatého Václava. Hmota objektu citlivě respektuje hlavní vstup kostela,“ popisuje prestižní lokalitu Jan Hasík, jednatel developerské skupiny ANTRACIT.

Projekt „Polyfunkční dům VÁCLAV“ na Kostelním náměstí v centru Ostravy nabídne 16 bytových jednotek na celkové ploše 1 333 m2 včetně 76 parkovacích míst, prémiové kancelářské prostory na celkové ploše 2 492 m2 a obchodní prostory na celkové ploše 599 m2.

Polyfunkční dům Václav - vizualizacePolyfunkční dům Václav - vizualizace

Polyfunkční dům Václav - vizualizacePolyfunkční dům Václav - vizualizace

„Vzhledem k okolní zástavbě bude celý polyfunkční objekt členěný do menších a výškově odstupňovaných částí tak, aby jeho vzhled odpovídal přirozené různorodosti okolní zástavby v centru města,“ doplňuje Tomáš Kosa, místopředseda představenstva stavební společnosti HSF System.

Proluka na Kostelním náměstí v centru Ostravy je jádrovou oblastí, která je určená k zástavbě rezidenčními nebo administrativními objekty nebo prostory určenými pro občanskou vybavenost. Polyfunkční dům vyroste na místě vzniklém asanací původních městských domů a napojí se na stávající a navrhovanou infrastrukturu.

Developerem projektu „Polyfunkční dům VÁCLAV“ je česko-slovenská skupina ANTRACIT. Generálním dodavatelem aktuálně realizované etapy je stavební společnost HSF System. Za architektonickým návrhem polyfunkčního domu stojí ARKOS s.r.o.

Informace o projektu jsou k dispozici na webu www.vaclav-ostrava.eu.

podle podkladů společnosti HSF System