Informace výrobců

Wavin Ekoplastik dodal materiály na provizorní vodovod v Píšti

Wavin Ekoplastik, dodavatel plastových potrubních systémů, se podílí na stavbě provizorního vodododu v moravskoslezské obci Píšť. Během předchozího čtvrt roku klesla z důvodu velkého sucha voda v píštěckých vrtech až o 9 metrů, a místní občané byli proto několik posledních měsíců odkázání na vodu dodávanou cisternami.

Situaci se vedení obce rozhodlo řešit stavbou provizorního vodovodu, který občanům této dvoutisícové obce dopraví vodu ze sousední obce. Při stavbě bylo využito dvouvrstvé tlakové potrubí SafeTech.

Provizorní vodovod je dlouhý 2 km a vede k nejbližšímu hydrantu v sousední obci Vřesina. Pro stavbu suchovodu bylo využito koextrudované dvouvrstvé tlakové potrubí SafeTech RC z materiálu PE 100-RC, které je určeno jak pro bezvýkopové instalační metody, tak i pro otevřenou instalaci bez pískového lože, jak je tomu i v případě této realizace. Potrubí z tohoto materiálu je řádně certifikováno dle technického předpisu PAS 1075. 

Jde jen o provizorní řešení, které by mělo fungovat zhruba do září letošního roku. Pak jej nahradí nově vybudovaný podzemní vodovod.

podle podkladů firmy Wavin Ekoplastik

Wavin Ekoplastik dodal materiály na provizorní vodovod v PíštiWavin Ekoplastik dodal materiály na provizorní vodovod v PíštiWavin Ekoplastik dodal materiály na provizorní vodovod v Píšti