Informace výrobců, Zděné konstrukce

Xella má vlastní unikátní řešení pro stavbu nebytových objektů

Její konstrukce jsou známé vysokou požární bezpečností, rychlou výstavbou, snadným zpracováním a výbornou zvukovou a tepelnou izolací. Pro nebytovou výstavbu se používají a kombinují pórobetonové stavební prvky Ytong, vápenopískové tvárnice Silka, velkoformátové stavební systémy Ytong a Silka a tepelně izolační desky Multipor.

Práce s tvárnicemi Ytong je technologicky nenáročná, rychlá, přesná, bonusem je také minimum odpadu
Velkou předností je využití metody jednovrstvového zdění bez dodatečného zateplení, což šetří čas a náklady. Jednovrstvové řešení s tvárnicemi Ytong Lambda YQ má i další výhody: nevytváří například podmínky pro vznik plísní mezi konstrukcí a zateplením, dosahuje nejvyšší požární odolnost a odolává destrukci způsobené škůdci. Díky homogenní struktuře má Ytong ve všech směrech stejné vlastnosti a není potřeba dodatečných tvarovek pro ukončení u oken a dveří a na rozích konstrukce.

Tvárnice Ytong - nosné stěnyXella - nebytová výstavbaXella - nebytová výstavba

Vzhledem k vysoké pevnosti zdicích prvků Silka se z nich dá navrhovat a realizovat nosné zdivo středně vysokých budov
Zdivo Silka je také vhodné pro ztužující, výplňové a protipožární stěny. Kromě únosnosti plní zdivo z tvárnic Silka díky své hmotnosti také skvěle funkci akustických stěn. Obvodové stěny ze Silky musí být vždy opatřeny zateplovacím systémem, ale jejich předností jsou velmi dobré akumulační vlastnosti. Výhody kombinace obvodového pláště, složeného z těžké nosné konstrukce a tepelné izolace, se významně projeví zejména v letním období.

Sendvičové zdivo se zateplením Multipor
Desky Multipor jsou vhodné pro venkovní i vnitřní zateplení budov a v kombinaci s materiály Ytong nebo Silka vytváří osvědčené tepelně a zvukově izolační konstrukce s maximální požární odolností.

S velkoformáty Ytong a Silka postupuje stavba rychle
Stavět s velkoformátovými prvky je rychlé a snadné. Stěnové panely Ytong se rychle montují, tepelně a zvukově izolují, regulují vlhkost, jsou ohnivzdorné a trvanlivé. Vaše budova zůstane v zimě uvnitř teplá a v letních vedrech příjemná a chladná. Z vnější strany mohou být fasády řešeny zcela individuálně, uvnitř mohou být v případě potřeby stěny ponechány i bez omítek.

Xella - nebytová výstavbaXella - nebytová výstavba

Digitální plánování Xella
Díky konceptu služeb Xella blue.sprint zpracuje Xella v projektové fázi z jakýchkoliv digitálních podkladů BIM model zdiva, tj. digitální „dvojče“ stavby. Projektuje-li projektant developera / investora v BIM, může využít BIM knihovnu s produkty celého sortimentu Xella. V rámci služby blue.sprint může využít například kontroly kolize v návaznosti stěn, návrh optimalizace řešení projektu včetně cenové nabídky a výkazu materiálu. Z hlediska výroby je možné získat kladečské a montážní plány stěn z velkoformátových výrobků na základě odsouhlaseného 3D modelu včetně využití možnosti výroby stěnových panelů na míru.

podle podkladů společnosti Xella