Informace výrobců, Výplně otvorů

Zdvižně posuvné dveře REHAU

V posledních letech se zvyšují nároky investorů na architektonickou podobu rodinných domů, a to jak interiéru, tak stále více i exteriéru. Významnou roli z tohoto pohledu hrají výplně otvorů, jejich vzhled a situování. Stále více se prosazují jednoduché prvky bez zdobných přídavků, a přitom je žádána větší variabilita barev či jiných povrchových úprav.

Trendem jsou také velké prosklené plochy přinášející do prostoru více světla, opticky zvětšující prostor a navozující pocit kontaktu s venkovním prostorem. Samozřejmostí je splnění náročných požadavků investora na tepelnětechnické vlastnosti otvorových výplní.

Příkladem výrobku naplňujícím tyto trendy jsou stále oblíbenější zdvižně posuvné dveře (HS portál). Naprostou špičkou v této oblasti pak jsou HS portály GENEO od firmy REHAU.

Zdvižně posuvné dveře REHAU GENEO

Hlavní výhody portálů GENEO:
– výroba prvků až do výšky 2,7 m a celkové délky 10 m, a to díky špičkovým statickým vlastnostem profilů z materiálu RAU-FIPRO (PVC se skelnými vlákny);
– tichý chod a velice snadné ovládání;
– vynikající tepelněizolační vlastnosti – HS portály GENEO splňují požadavky na pasivní dům (Uw = 0,67 W/m².K);
– originální vzhled dle představy investora – možnost profily polepovat fóliemi, lakovat nebo obložit hliníkovými krycími lištami;
– odolnost proti vloupání až do třídy RC2, zároveň i vynikající hlukový útlum až do Rw = 42 dB;
– splňují požadavky na bezbariérový průchod dle evropských norem.

V jakých schématech jsou HS portály GENEO k dispozici, ukazuje obrázek.

Schémata HS portálů GENEO

Pro bližší informace kontaktujte firmu REHAU přes www.rehau.cz.

podle podkladů společnosti REHAU