Informace výrobců, Výplně otvorů

Zjednodušte si projektování s aplikací od VEKA

Společnost VEKA, výrobce plastových okenních a dveřních profilů nejvyšší třídy A, vytvořila pro své partnery profesionální online nástroj pro podrobný návrh oken a dveří, včetně veškerých certifikátů a tvorby dokumentace pro obchodní nabídky a výběrová řízení. VEKA FSP WinDoPlan také nabízí funkce pro návrh napojení na zdivo, kalkulace tepelných ztrát a další včetně možnosti přímého kontaktu s online podporou dodavatele. Čerstvou novinkou je pak podpora trojrozměrného plánování a BIM.

„Množství informací, které jsou požadovány v rámci tendrů, plánování a výroby oken se neustále zvyšuje. Je stále běžnější, že koncový zákazník již v rámci výběrového řízení vyžaduje podrobný popis, parametry, dokumentaci a certifikáty. Tyto požadavky je takřka nemožné splnit bez odpovídajících softwarových nástrojů. S FSP WinDoPlan dáváme k dispozici online aplikaci, s níž budou plánování a příprava nabídek pro partnery mnohem snazší,“ vysvětluje Milan Klepsa, zástupce společnosti VEKA pro ČR a SR.

Webový plánovací nástroj může snadno nahradit tradiční plánovací programy, používané například zaměstnanci výroby na lokálních PC. Obsahuje veškeré produkty a prvky systému VEKA a návrháři i výrobci oken v něm mohou společně plánovat požadované sestavy. Mohou se navíc spolehnout, že je systém sám okamžitě upozorní na případné odchylky od parametrů stanovených technickými předpisy a pravidly. VEKA FSP WinDoPlan také výrobcům oken nabízí možnost sdílení informací. Podporován je například export do datového formátu GAEB, používaného běžně projekčními kancelářemi v Německu. Nespornou výhodou pro české partnery a zákazníky je rovněž fakt, že samotné prostředí FSP WinDoPlan je, stejně jako online portál VEKA, v současné době k dispozici nejen v němčině a angličtině, ale i češtině.

VEKA FSP WinDoPlanZasazení okna do stavby ve funkci Konfigurátor WinDoPlanZasazení okna do stavby ve funkci Konfigurátor WinDoPlan

Čerstvou novinkou v rámci FSP WinDoPlan je přidání podpory trojrozměrného plánování a BIM, tedy Building Information Modelling. „Jedná se o standard pro digitální sběr a propojování dat ve stavebnictví. BIM umožňuje práci v až pěti rozměrech, kde čtvrtým je čas a pátým náklady, nebo zpracování informací o množství a vlastnostech stavebních prvků,“ říká Milan Klepsa.

Aplikace WinDoPlan například umožňuje exporty ve formátu IFC a také nabízí plugin pro kompatibilitu s dvěma profesionálními BIM softwary – ArchiCAD a Revit. Díky tomu je možné okna nebo dveře nakonfigurovat ve WinDoPlan a vše se automaticky importuje do vašeho projektu, který máte rozpracovaný v některém z výše uvedených softwarů.

Více informací o VEKA FSP WinDoPlan najdete na stránkách www.veka.cz pod záložkou „Pro výrobce oken“.

podle podkladů společnosti VEKA