Informace výrobců

Značka organické kosmetiky Lush si vybrala podlahy Kährs

Britská značka ručně vyráběné kosmetiky Lush, která klade důraz na ekologické parametry nejen u svých výrobků, ale i u partnerů, si vybrala společnost Kährs jako dodavatele dřevěných krytin pro své prodejny, kosmetická studia a lázně ve Spojeném království i po celém světe. Výhradním distributorem krytin Kährs je u nás společnost Kratochvíl parket profi.

Dialog mezi Kährs a Lush začal už před rokem, protože značka Lush má nastaveny vysoké standardy, co se týče etiky a ekologické udržitelnosti, pro všechny své kosmetické výrobky, od nákupu surovin po balení a recyklaci. Kosmetika Lush je ručně vyráběna z čerstvého, organicky pěstovaného ovoce a zeleniny, z těch nejlepších esenciálních olejů a pouze z bezpečných syntetických látek, s minimem konzervačních látek a obalů, nebo zcela bez nich. Používá pouze přísady nepocházející ze zvířat a nakupuje ingredience výhradně u dodavatelů, kteří své produkty netestují na zvířatech.

Během ročního procesu bylo třeba ověřit, zda dodavatel splňuje příslušné certifikace, včetně etického a udržitelného procesu získávání surovin. S firmou Kährs byl tento proces dokončen a potvrzen během návštěvy továrny Kährs ve švédském Nybro na konci roku 2018, což vedlo k dohodě, že společnost Kährs bude dodávat dřevěné podlahy do prodejen Lush ve Velké Británii. „Máme svá přesvědčení a etiku a je pro nás důležité, aby i dodavatel ctil tuto naši filozofii. Vybrali jsme si Kährs jako dodavatele podlah a se spoluprací jsme spokojeni,“ uvedla Rosie Goodbournová, odpovědná za výběr dodavatelů pro Lush.

Na jaře byla otevřena vlajková loď Lush v Liverpoolu s největší prodejnou, kde byly položeny především dubové podlahy Sevede z kolekce Kährs Smaland. Jedná se o rustikálnější dekor v přírodním oleji, více než dvoumetrové lamely (2420x187x15 mm) se zkosenými hranami byly ručně škrábány, kartáčovány a mořeny.

Další spolupráce by měla pokračovat i mimo Británii. „Jsme hrdí, že můžeme spolupracovat se značkou Lush, protože sdílíme stejné hodnoty ohledně životního prostředí a udržitelnosti. Podobně jako pro Lush i pro Kährs je prioritou snižovat dopady na životní prostředí během celého výrobního cyklu,“ řekl Christer Persson, prezident a CEO Kährs Group.

podle podkladů firmy Kratochvíl parket profi, s. r. o.

Prostory Lush v Liverpoolu, podlahy KährsProstory Lush v Liverpoolu, podlahy KährsProstory Lush v Liverpoolu, podlahy Kährs