Informace výrobců

Zvažujete výměnu starých průmyslových vrat? Vyberte si to nejvhodnější ovládání

Správná průmyslová vrata musí splňovat řadu podmínek: hladce fungovat, vydržet dlouhé roky či dokázat spolehlivě zabezpečit vstup. Jaké jsou však možnosti jejich ovládání?

Výrobní haly, sklady, firemní prostory i nákupní centra potřebují kvalitní průmyslová vrata. Každý den se nesčetněkrát otevřou a zavřou. A právě proto musí být opatřena takovým ovládáním, které zvládne velký nápor bez komplikací po mnoho let. Na výběr máte ze dvou druhů pohonů dle velikosti vrat:

menší a střední vrata pohání třífázový nástrčný motor
velké a nadstandardní rozměry vrat pohání řetězový pohon

Průmyslová vrata značky Minirol od výrobce BUILDING Shutter Systems jsou vždy opatřena integrovaným frekvenčním měničem, díky němuž se vrata otevírají svižně a rozjíždějí se plynulým pohybem.

Ovládání pak vybíráte buď:
▪ manuální
▪ poloautomatické
▪ automatické

Průmyslová rolovací lamelová vrata MinirolPrůmyslová rolovací lamelová vrata Minirol

5 otázek, na které si před pořízením vrat odpovězte

Připravte se na pořízení průmyslových vrat dopředu. Kromě možností pohonu se zamyslete nad základními otázkami, podle kterých zjistíte, jaká typ se nejlépe hodí do vašeho provozu:

▪ Jak často se budou vrata otevírat a zavírat?
Spočítejte si například počet otevření a zavření za hodinu či den a z tohoto čísla vycházejte.

▪ Kde budou umístěna?
Budou vrata oddělovat interiér a exteriér nebo dvě místnosti uvnitř budovy? A na jakou světovou stranu budou v případě venkovního umístění natočena?

▪ Kdo a jak je bude ovládat?
Máte vyškolenou osobu, která bude vrata otevírat? Preferujete ovládání manuální, poloautomatické nebo čistě automatické?

▪ Máte na vrata i další speciální požadavky?
Vyžaduje vaše pracovní zaměření ohnivzdornost vrat, odolnost vůči nízkým teplotám či nárazům?

Nyní znáte vše důležité, na co se ještě před samotným výběrem průmyslových vrat zaměřit. Zajímala by vás také orientační cena? Jedním z ověřených českých výrobců je značka BUILDING Shutter Systems s průmyslovými vraty Minirol, kde vám kalkulaci rádi vyhotoví na míru.

Komerční prezentace