Informace výrobců, Výplně otvorů

Zvolte si okna s péčí o životní prostředí

Proč se právě hliník stal v posledních letech jednou z nejoblíbenějších ekologických surovin nízkoenergetického stavebnictví? Mohou hliníkové profily soupeřit se dřevěnými?

Pokud byste se projektantů zeptali na ekologické materiály pro výrobu otvorových výplní, většina by donedávna vyjmenovala jako první dřevo. Situace se ale mění a jednou z nejvíce ceněných surovin se v posledních letech stává hliník. Díky nízké hmotnosti, zpracovatelnosti, odolnosti proti korozi a především snadné recyklaci je oxid hlinitý jednou z nejekologičtějších surovin na světě.

Jaké jsou další důvody, kvůli nimž jstojí za to si zvolit hliníková okna a dveře?

 Okna jsou podstatným prvkem nízkoenergetické stavby

V případě oblíbeného, energeticky úsporného stavebnictví je klíčem k dosažení přísných parametrů velmi dobře utěsněná obálka budovy. Netěsná okna mohou způsobit cca 23–36 % tepelných ztrát celého domu.

„Použitím moderních hliníkových systémů získáme skvěle izolovaná okna, dveře a fasády, díky nimž bude stavba chráněna proti tepelným ztrátám,“ říká Martin Sikora, jednatel ALUPROF SYSTEM CZECH s.r.o.

Hliníkové profily jsou subtilní a díky tomu získáváme větší plochu skleněných výplní, jimiž do místnosti proniká více přirozeného denního světla a dochází k efektivnějšímu využití sluneční energie.

Jaká okna zvolit?

Pokud chcete dosáhout maximálních úspor tepla a energií, pak nejvyšší standard nabízí okna a dveře hliníkového systému MB-104 Passive, která zaručují dokonalou tepelnou a těsnostní izolaci. Parametry oken a dveří ze systému MB-104 Passive překračují požadavky nejpřísnějších předpisů a norem. Systém MB-104 Passive je určen pro energeticky úsporné a pasivní stavebnictví, což potvrzují certifikáty Passive House Institute z německého Darmstadtu.

V případě ekonomicky výhodného řešení je optimální variantou hliníkový systém oken a dveří MB-79N, jenž nabízí výborný poměr cena/výkon. Díky novým izolačním materiálům poskytuje tepelné a těsnostní parametry na úrovni cenově dražších a rozměrově větších systémů.

Zdroj: ALUPROFZdroj: ALUPROF

Let’s build a better future

Ekologicky zodpovědná výstavba klade důraz na enviromentální faktory a udržitelný rozvoj. Proto jsou hliníkové systémy ALUPROF tou správnou volbou pro vaše nová okna a dveře jak díky ekologicky přívětivým materiálům a následné recyklaci, tak i zásluhou výborné izolace, která šetří vaše výdaje na energie.

podle podkladů společnosti ALUPROF SYSTEM CZECH