Informace výrobců, Inženýrské sítě

Kanalizační potrubí Ultra Rib 2 slaví 20. narozeniny

Žebrované kanalizační potrubí Ultra Rib 2 z produkce společnosti Wavin slaví již své 20. narozeniny. Od svého uvedení na trh v roce 1993 si získalo značnou popularitu napříč celou Evropou, o čemž svědčí nejen tisíce prodaných kilometrů, ale i celá řada referencí, a to i z mimořádných lokalit, jakou je například Zlatá ulička v Praze.
Potrubí Ultra Rib 2 je vyrobeno z polypropylenu a je určeno k odvádění splaškových a dešťových vod. Jeho konstrukce umožňuje velmi těsný spoj, a to i v případě deformace nebo posunu. Díky tomu, že je stěna zesílena plnými žebry, je možné potrubí obsypávat i materiály s větší zrnitostí, což představuje úsporu při pokládce.
Systém se vyznačuje kruhovou tuhostí > 10 kN/m², čímž je předurčen k použití v místech s velkým statickým či dynamickým zatížením, vhodný je například i pro oblasti s nepříznivými geologickými podmínkami.
Potrubí je k dispozici v dimenzích DN/ID 150–500 mm v délkách 2,3 a 5 m a je vyrobeno dle normy DIN 16961 a v souladu s normou ČSN EN 13476.
Ultra Rib 2 vyniká i hladkou bílou vnitřní stěnou, díky níž se mnohem snadněji provádějí kamerové zkoušky. Potrubí je možné čistit i tlakově až do 120 bar. K dalším oceňovaným výhodám patří vynikající hydraulické vlastnosti, odolnost vůči extrémním teplotám (–20 až +90 °C), vysoká chemická odolnost (pH 2–12) a v neposlední řadě i mimořádná životnost, která dosahuje minimálně 100 let.
Kanalizační potrubí Ultra Rib 2Kanalizační potrubí Ultra Rib 2Kanalizační potrubí Ultra Rib 2