Komerční prezentace

Co zvážit při výběru nového auta?

Nákup nového auta je velká věc, kterou je dobré neuspěchat. Zvážit budete muset celou řadu faktorů. My vám přinášíme stručný přehled hlavních pěti, které byste měli vzít v potaz.

Rozpočet

Jaké auto si nakonec koupíte značně omezí váš budget. Ať už budete koupi financovat ze svého, nebo si na ni vezmete půjčku, dostupné finance do jisté míry určí, jaké auto si koupíte – ojeté, či nové, v plné výbavě, či v té základní apod.

Účel

Každé auto se hodí k něčemu jinému. Jako běžný řidič se pravděpodobně budete rozhodovat, zda s ním vyrazíte na dlouhou dovolenou, nebo ho využijete jen na krátké cesty po městě. Podle toho zjistíte, zda potřebujete velký prostorný vůz, do kterého se pohodlně naskládá i čtyřčlenná rodina, nebo vám stačí malá „nákupní taška“, se kterou zaparkujete v každé městské uličce.

Náklady na údržbu

Koupí vozu investice zdaleka nekončí. Pravidelným kontrolám u mechanika a občasným opravám (především u ojetin) se nevyhnete. U každého automobilu se přitom náklady na údržbu liší. Odvíjí se od náročnosti běžného servisu, ale i cen náhradních dílů. Proto si dejte pozor, ať nekoupíte zbytečného žrouta peněz.

Spotřeba

Nákup benzínu či nafty představuje především v době rostoucích cen pohonných hmot největší výdaj spojený s provozem auta. Pro maximální možnou úsporu svých financí tak nezapomeňte zohlednit spotřebu.

Pozor: Automobilky často uvádějí spotřebu naměřenou při tzv. měřicím cyklu, který má však do skutečného provozu daleko. Skutečnou spotřebu zjistíte například z recenzí nebo na speciálních webech k tomu určených.

Spolehlivost a bezpečnost

Každý výrobce se dnes snaží nabídnout to nejlepší auto na trhu. Některé vozy ale mají nad ostatními výrazně navrch. Z recenzí a výsledků testování zjistíte, která auta jsou nejbezpečnější a na silnici vás rozhodně nezklamou. I když se každý výrobce chlubí silou motoru a počtem koní, spolehlivost a bezpečnost jsou parametry, kterým byste měli věnovat pozornost v prvé řadě.

Komerční prezentace