Komerční prezentace

Dačický domov pro seniory usiluje o Stavbu roku

Moderní domov pro seniory v areálu Nemocnice Dačice usiluje o vítězství v soutěži Stavba roku 2019. Generálním dodavatelem stavby byla společnost HSF System, investorem pak Jihočeský kraj. Do letošního, 27. ročníku soutěže Stavba roku má stavební společnost HSF System přihlášeny dokonce tři projekty, které realizovala jako generální dodavatel. Kromě projektu Rekonstrukce Nemocnice Dačice na nový domov pro seniory také projekty Navýšení kapacity ZŠ Veleň a rozšíření o II. stupeň ZŠ a Průmyslový park Accolade Cheb, SO02 a SO07 – DHL ESTEE. Do 20. října 2019 probíhá na stránkách soutěže hlasování veřejnosti. Slavnostní vyhlášení se uskuteční 21. října v Betlémské kapli.

Rekonstrukce Nemocnice Dačice na nový domov pro senioryNavýšení kapacity ZŠ Veleň a rozšíření o II. stupeň ZŠPrůmyslový park Accolade Cheb

Výstavba domova pro seniory v Dačicích zahrnovala jednak rekonstrukci stávajícího šestipodlažního objektu, jednak novou přístavbu pětipodlažního objektu. Oba objekty mají prosklené otvorové výplně v obvodovém plášti a jsou z vnější strany zatepleny. Obklad předsazených provětrávaných fasád je v některých částech z vlnitého plechu, jinde se použily vláknocementové panely. Při realizaci byly použity moderní technologie, jako jsou například bezvýkopová sanace stávající kanalizační sítě, infuzní clony ve stávajícím zavlhlém objektu nebo nosná konstrukce střechy z viditelných lepených dřevěných vazníků. Generální dodavatel, společnost HSF System, realizoval zakázku za obvyklého nemocničního provozu. Projekt rekonstrukce a přístavby jednoho z pavilonů Nemocnice Dačice na Domov pro seniory získal již v letošním roce titul PRESTA – prestižní stavba jižních Čech v kategorii Bytové stavby a rodinné domy. Odborná porota ocenila na stavbě pozitivní vyznění vnějšího výrazu a interiérového, komfortní obytné prostory, intuitivní orientaci v jednotlivých patrech a dobře provedené sadové úpravy.

podle podkladů společnosti HSF System