Komerční prezentace

HSF System staví v Praze velkokapacitní sklad pro distributora léčiv Phoenix

Projekt optimalizace a modernizace logistických procesů ve skladu společnosti Phoenix, která je lídrem na českém distribučním trhu s léčivy, zahrnuje výstavbu skladovací haly za 500 miliónů korun. Generálním dodavatelem stavby je stavební společnost HSF System. Termín dokončení projektu je plánovaný na podzim roku 2020. „Investor nás do výběrového řízení přizval na základě velmi dobrých referencí, které jsme získali za realizaci podobných projektů u jiných významných tuzemských i zahraničních investorů,“ říká Jan Hasík, ředitel stavební společnosti HSF System, a dodává: „U takto velkého projektu je také potřeba mít velmi kvalitní tým odborníků, což bylo jedno z náročných výběrových kritérií, které jsme museli splnit.“

Výstavba skladovací haly probíhá v již existujícím hostivařském areálu společnosti Phoenix v Praze 10. Přibližná výměra užitných ploch objektu bude 21 000 m² a k tomu dalších 10 000 m² budou zabírat venkovní plochy. Objekt bude mít dvě podlaží, což není příliš standardní řešení u takového typu realizace. Při výstavbě bude použit pyramidový systém montáže prefabrikovaného skeletu. Největší důraz je kladen na technická zařízení budovy, která jsou vzhledem k povaze skladovaného zboží velmi složitá.

„Investice do moderního automatizovaného velkokapacitního centra nám umožní uspokojit stále rostoucí poptávku našich zákazníků – veřejných a nemocničních lékáren. Zároveň budeme schopni lépe vyhovět těm nejnáročnějším požadavkům našich partnerských farmaceutických firem na skladování a distribuci léčiv. Nové centrum bude využívat nejmodernější skladovací technologie i nejvyšší kvalitativní bezpečnostní standardy,“ říká Petr Doležal, generální ředitel společnosti Phoenix lékárenský velkoobchod, s. r. o.

HSF System postaví v Praze velkokapacitní sklad pro distributora léčiv Phoenix

Společnost Phoenix lékárenský velkoobchod zaujímá již řadu let vedoucí pozici na farmaceutickém distribučním trhu v České republice. Od roku 1994 je součástí nadnárodní skupiny Phoenix group, která patří k největším evropským společnostem zabývajícím se velkodistribucí léčiv. Skupina působí ve 26 zemích Evropy.

podle podkladů společnosti HSF System