Komerční prezentace

Jak fungují protipožární bezpečnostní dveře?

Vstupní dveře nás mohou chránit nejen proti zlodějům, ale i proti požáru. Jaké tajemství skrývá jejich konstrukce a co vlastně znamená protipožární ochrana?

Bojíte se vzhledu protipožárních dveří? Nemusíte
Pod pojmem bezpečnostní protipožární dveře si možná řada z vás vybaví nevzhledné kovové monstrum, které si jen stěží představíte jako součást vašeho domu nebo bytu. Nemějte strach. Kvalitní bezpečnostní dveře vám kromě odolnosti proti zlodějům zajistí i skvělé protihlukové vlastnosti a protipožární ochranu. V nabídce najdete mnoho barevných dekorů, mezi kterými nechybí klasická bílá, moderní antracit a mnoho odstínů dřeva. Hravě tedy zkombinujete dveře s podlahou nebo interiérovým vybavením.

Při výběru dveří se zaměřte na úroveň protipožární ochrany
Protipožární dveře se rozdělují do tří kategorií:
● EW – odolnost proti šíření plamenů,
● EI – odolnost proti šíření plamenů a zároveň tepelného toku,
● S – odolnost proti kouři.

Při výběru se zaměřte na označení EI. Písmeno E označuje schopnost dveří zamezit průniku plamenů a kouře, I znamená schopnost izolace mezní teploty na neohřívaném povrchu. Údaje jsou vyjádřené v minutách od 15 do 180. V podstatě zjistíte, kolik času vám dveře poskytnou k bezpečnému opuštění domu či bytu. 

HT dveřeHT dveře

Klíč úspěchu je kvalitní konstrukce
Aby protipožární dveře fungovaly, jak mají, tvoří jejich základ 0,7mm ocelová pozinkovaná konstrukce. Do ní je vložena vrstva protipožární vaty a navíc jsou dveře vyztuženy ocelovými lamelami a po obvodu zpevněny dřevěným nosníkem. Aby vše fungovalo na 100 %, firma vám při montáži bezpečnostních dveří vymění i zárubně. Díky tomu vám z bytu přestane unikat teplo, neuslyšíte hluk z chodby, získáte protipožární odolnost a zároveň budete chránění proti zlodějům.

S bezpečnostními dveřmi ušetříte i na pojištění domácnosti
Výši pojistky ovlivňuje hlavně bezpečnostní třída. U kvalitních dveří dosáhnete na bezpečnostní třídu 3, díky které můžete získat slevu až 30 %. V případě vloupání vám pojišťovna vyplatí až 16x vyšší finanční obnos, než byste dostali s klasickým zámkem. 

Firma HT dveře se o vše postará za vás
Pokud chcete opravdu kvalitní bezpečnostní dveře s protipožární ochranou, vyberte si firmu HT dveře. Podívejte se na její úspěšné realizace dveří. Spolehněte se na kvalifikované odborníky, kteří se postarají o zpracování projektu, samotnou výměnu dveří i o úklid a odvezení odpadu. Pobočky navíc najdete po celé České republice, stačí si vybrat tu nejbližší. Pak se můžete jen těšit na dveře, které chrání a navíc skvěle vypadají.

podle podkladů firmy HT dveře

HT dveře