Komerční prezentace, TZB

Nechcete neefektivní mobilní klimatizaci? Existují i jiná zařízení bez venkovní jednotky!

Příchod do rozpáleného bytu rozhodně není nic, na co by se člověk po cestě z práce domů zrovna dvakrát těšil. Pokud je váš byt navíc ještě podkrovní, může být dost náročné trávit v něm odpoledne a navíc ještě třeba aktivitami, jako je vaření či úklid, u kterých se ještě více zahřejete. I když se před vysokými teplotami chráníte roletami a nočním větráním, vydrží vám to maximálně na pár dní a při větší horké vlně na tom budete úplně stejně, jako byste tato opatření ani nedělali.

 

Nechcete neefektivní mobilní klimatizaci? Existují i jiná zařízení bez venkovní jednotky!

Mnoho lidí se přesně tohoto důvodu uchyluje ke koupi mobilní klimatizace, která samozřejmě představuje velmi jednoduché řešení. V dnešní době dokážou tato zařízení poskytnout stejně tak silný chladivý výkon jako stacionární jednotky.

Efektivita mobilních klimatizací je ale menší, jelikož díky absenci přisávání vzduchu z venku vzniká podtlak a místnost neochladí tak efektivně. V malém bytě mohou také mobilní klimatizace zabrat spoustu místa, a tak zamezit volnému pohybu po domácnosti. Naštěstí však existuje zajímavá alternativa v podobě kompaktních klimatizací bez venkovní jednotky.

Nástěnná klimatizace s minimálními zásahy do domu
Asi dobře víte, že klasické nástěnné klimatizace obnášejí poměrně komplikovanou montáž. Kromě vnitřního zařízení připevněného ke zdi, ze kterého vychází právě ten vytoužený chladný vzduch, totiž zahrnují také venkovní jednotku, která se o cirkulaci chladu stará.

Aby však bylo možné tyto dvě části efektivně propojit, je třeba provést poměrně rozsáhlé stavební úpravy. To ale představuje zátěž pro rodinný rozpočet a navíc to ani ve všech budovách nelze provést. Proto společnost Olimpia Splendid, která se řadí mezi přední světové výrobce klimatizačních zařízení, přišla s alternativním řešením v podobě klimatizací Olimpia Splendid Unico. Veškeré komponenty, které jsou pro chlazení a odvod teplého vzduchu potřeba, zahrnuje jediná jednotka, a to ta, kterou si nainstalujete domů na zeď. Pak už jen stačí do zdi vyvrtat dva průduchy, kterými bude proudit vzduch, a můžete si užívat příjemného ochlazení nebo si během chladnějších dnů naopak přitopit.

S montáží vám rádi pomůžeme
Zaujal vás tento typ klimatizací? Pak vás určitě vás zajímá, zda budete schopni si ji do bytu nainstalovat sami. Pokud vám nechybí špetka zručnosti a potřebné vybavení, pak byste to podle návodu určitě zvládli. Jestliže to však raději chcete přenechat odborníkům, nechte si montáž zařídit přímo od Vzdušín.cz. Protože montáž kompaktních klimatizací nezabere moc času, vyhnete se dlouhým čekacím lhůtám. My pak přijedeme k vám domů a o vše se postaráme, i kdybyste bydleli až na druhém konci republiky.

podle podkladů společnosti Vzdušín.cz