Komerční prezentace, Výplně otvorů

Nová dimenze pro výsuvně-kyvné střešní okno Designo R7

Uživatelsky nejoblíbenější výrobek firmy Roto výsuvně-kyvné střešní okno R7 patří do konstrukční řady Designo s ovládáním klikou umístěnou na spodní hraně křídla, tedy ve většině případů v nejsnáze dosažitelné poloze ovládacího prvku. Výsuvně-kyvné otevírání ve zjednodušeném principu funguje tak, že se střed otáčení vysouvá pomocí pístů nad rovinu střechy a mění tak výškovou polohu křídla, které se tím z poloviny rámu posouvá výše do jeho cca horní čtvrtiny. Křídlo se tak nachází ve větší výšce a současně se vysouvá ven ze střechy.

Horní část křídla při sjíždění dolů nepřekáží v interiéru, jak je tomu často u otevírání klasického kyvného křídla, většinou zůstává zcela schováno v ostění. Síly zdvihu pístů lze nastavit podle sklonu střechy a usnadnit tak uživateli manipulaci s křídlem. Mycí poloha je rovněž plně k dispozici. Použití střešního okna Designo R7 je určeno pro sklony střech 20–65 °, maximální úhel otevření křídla je 38 °.

Nová dimenze pro výsuvně-kyvné střešní okno Designo R7

Do nové dimenze vstupuje tento výrobek díky nově nabízenému zasklení v trojskle, které díky svým parametrům posouvá oblast jeho použití do střech s větším množstvím izolantu. Trojsklo s označení BlueTec Standard je složeno z vnějšího bezpečnostního kaleného skla ESG 4 mm, prostředního skla rovněž bezpečnostního kaleného ESG 3 mm a vnitřního plaveného skla FLOAT 4 mm. Oba meziskelní prostory jsou tvořeny teplými nerezovými rámečky TGI-Spacer 7 mm a jsou plněny kryptonem, který patří mezi nejstabilnější plyny používané v okenní technice. S hodnotou součinitele tepelného prostupu zasklení Ug = 0,7 W/m².K dosahuje součinitele tepelného prostupu celého okna Uw = 1,1 W/m².K, při současné vzduchové neprůzvučnosti Rw = 32 dB. Pokud půjdeme ještě dále a okno doplníme venkovní lamelovou roletou ZRO, dostaneme prvek s celkovou hodnotou součinitele prostupu tepla Uws = 0,94 W/m².K. Pomůžeme si tak v zimním období z hlediska úniku tepla ven, ale také v létě snížením přehřívání podkroví.

Svojí konstrukcí, tepelnětechnickými parametry, způsobem otevírání a skvělým poměrem cena/výkon je střešní okno Designo R7 předurčeno k použití nejen u novostaveb, ale zejména u výměn stávajících střešních oken. Uživatel získá nejen nové střešní okno s lepšími tepelně-technickými parametry, ale současně komfortnější způsob otevírání, kdy výše umístěné otevřené křídlo znamená pohodlnější přístup k oknu a navíc nerušený výhled ven. Zateplovací blok a límec parozábrany, stejně jako montážní úhelníky jsou již z výroby osazeny na okně, tím se montáž střešního okna pro montážníka stává jednoduchou a prvky osazené již ve výrobě investorovi zaručují minimalizaci možných chyb při montáži. Takto vybavené okno lze spolehlivě napojit na jednotlivé vrstvy skladby střechy, mimo jiné i na parozábranu, která je důležitým prvkem pro správné fungování celkové skladby střechy. V tomto případě postačí použití systémové pásky a problematické koutové spoje jsou snadno a trvale vzájemně napojeny. Ve spojení se správným tvarem ostění získává uživatel dlouhodobě fungující prvek.

Materiálově se výsuvně-kyvné střešní okno Designo R7 nabízí v plném dřevěném profilu (standardně s povrchem v bezbarvém laku, za příplatek s nátěrem v bílé barvě nebo nátěrem v barvě dle vzorníku RAL) nebo v PVC vícekomorovém profilu (standardně v bílé barvě, za příplatek je možný vnitřní povrch v dekoru Borovice nebo Zlatý dub). Chcete-li mít střešní okno se vzhledem dřevěného prvku a nechcete řešit nátěry rámu a křídla v průběhu životnosti, pak je plastové střešní okno s dekorem tím vhodným řešením.

Z vnější strany je okno vždy opatřeno oplechováním, je zde použit „klik“ systém uchycení vnějšího oplechování rámu a křídla bez šroubovaných spojů. Pro napojení na střešní krytinu slouží lemování střešního okna, které se nabízí v několika provedeních materiálů pro různé typy krytin.

Záruka na výsuvně-kyvné střešní okno Designo R7 je 15 let.

podle podkladů společnosti Roto střešní okna