Komerční prezentace, Střechy

Nová střecha od KM Beta – od klasiky po moderní jednoduchou linii

Střecha je nedílnou součástí domu, která nejen ovlivňuje jeho celkový vzhled, ale zároveň má zásadní vliv na jeho funkčnost. Chystáte-li se na její výměnu či opravu, je správný výběr kvalitního materiálu naprosto stěžejní. Při realizaci bez obav sáhněte po střešních taškách a doplňcích od největšího českého výrobce betonové krytiny, vápenopískových a pálených zdicích prvků, společnosti KM Beta. Široký výběr, kvalitní zpracování a velká odolnost jsou zárukou toho, že vaše střecha vydrží dlouhé roky.

Výběr samotných tašek by měl odpovídat nejen osobním preferencím, ale i místním zvyklostem a samozřejmě architektuře domu. V sortimentu společnosti KM Beta jsou celkem tři základní typy tašek, které se liší svým tvarem. U všech je ale naprostou samozřejmostí precizní zpracování a výroba z ryze českých materiálů, což taškám zaručuje dlouhou životnost a vysokou odolnost vůči povětrnostním vlivům.

Preferujete-li klasiku, nebojte se sáhnout po střešní tašce KM Beta. Vyrábí se v celkem sedmi barvách – cihlová, višňová, hnědá, černá, zelená, šedá a modrá – a ve dvou provedeních, lesklý Briliant a matný Elegant. Tato taška vaší střeše dodá léty prověřený vzhled. Kdo chce svoji střechu odlišit, může sáhnout po krytině KMB Hodonka v barvách cihlová, višňová, hnědá a černá, jež díky svému provedení vytváří na střeše efekt nekonečné vlny.

Poslední novinkou v sortimentu firmy je pak plochá taška KMB Rota. Vyznačuje se hladkým povrchem a nová speciální úprava – je vyrobená z jemnozrnného probarveného betonu a povrch je opatřen speciálním akrylátovým nástřikem – jí pomáhá lépe odolávat povětrnostním vlivům. Vyrábí se pouze v černé barvě v lesklém provedení Briliant. Díky svému tvaru se hodí pro moderní stavby s hladkou jednoduchou linií.

Střešní taška KM BetaPlochá taška KMB Rota

Více než pět desítek doplňkových výrobků
Střešní systém společnosti KM Beta zahrnuje vedle tašek více než 50 doplňkových výrobků, které profesionálně řeší technické detaily i těch nejnáročnějších konstrukcí. Stejně jako střešní krytina jsou i tyto doplňky dostupné v sedmi barevných provedeních, takže lze bez problému sladit barvu a provedení doplňků s vybranými střešními taškami. Oproti dosud používaným plastovým variantám mají navíc spoustu předností, především podstatně delší životnost a stálobarevnost. Zatímco životnost betonových doplňků činí až sto let, životnost těch plastových je jen přibližně třetinová, po čase navíc mění barvu.

Mezi doplňky naleznete řadu produktů, které jsou přímo šité na míru všem současným technickým požadavkům. Specifikem současné doby je například umisťování stále většího množství zařízení na střešní plochy. Jedná se především o satelity, zařízení pro bezdrátové internetové připojení, kamerové systémy nebo světelné reklamy. To vyžaduje propojení silových nebo datových kabelů skrz střešní plášť. KM Beta proto nedávno představila tašku kabelových prostupů, určenou pro profesionální, spolehlivé a bezpečné vedení kabelů skrz střešní plášť.

K řešení prostupu jednoho kabelu přes střešní plášť – například pro anténu nebo satelit – je určena betonová anténní taška. Základní taška s kloubem představuje celobetonový prvek, krycí kloubová část je z hliníku s barevnou povrchovou úpravou. Taška je technickým zdokonalením dosud používané plastové anténní tašky. Výhodou betonové anténní tašky je barevná jednotnost s taškou základní.

Pro odvětrání kanalizačních stoupaček, kuchyní, koupelen a WC, případně nezateplených částí střech je zase určena betonová odvětrávací taška KM Beta. Jde o originální celobetonový prvek, který harmonicky zapadá do střešní plochy a z hlediska životnosti a barevné jednotnosti je shodný s taškou základní. Díky konstrukčnímu řešení je tato taška využitelná v celém pásmu použitelného střešního sklonu bez otáčení ventilační části. Větrání je oproti původní plastové odvětrávací tašce účinnější díky rozšíření připojovací části z průměru 110 mm na ventilační část s průměrem 125 mm.

Nová střecha od KM Beta – od klasiky po moderní jednoduchou linii

V portfoliu doplňků KM Beta najdete i takové, jež slouží především estetickým účelům. Dle vkusu si lze vybrat buď hřebenové okrasné prvky – v nabídce je například kohout, elegantní věžička a pár zamilovaných hrdliček –, anebo ozdobné koncové hřebenáče s motivem větru či lva, případně i tvarované hřebenové ucpávky s motivem hroznu a slunce.

Se všemi produkty se lze seznámit zde.

tisková zpráva firmy KM Beta