Komerční prezentace

Půjčka bez doložení příjmu. Jak nenaletět šmejdům?

Ocitli jste se v situaci, kdy vám nezbývá nic jiného než si půjčit peníze na nenadálé výdaje? Podle dostupných statistik se Češi půjček nebojí a hojně je využívají. Jak jste na tom vy? A netratíte s vaší půjčkou zbytečně na úrocích? Poradíme vám, jak si dát pozor na finanční šmejdy a vybrat půjčku, která vás nezruinuje.

Reference fungují

Pokud jste mezi půjčkami nováček a chystáte se oslovit finančního poradce, určitě se vyplatí věnovat jeho výběru velkou pozornost. Ideální je získat poradce na doporučení od někoho, komu důvěřujete. Rozhodující je pak první osobní schůzka. Dejte nejen na osobní sympatie, ale i přehled poradce mezi finančními produkty. Pokud vás nepustí ke slovu, neklade vám žádné dotazy, aby zjistil vaše požadavky a hned předkládá nabídky, něco tady nehraje.

Registry i dokládání příjmu

Většina bankovních institucí chce po klientovi před schválením půjčky doložit příjem a také si vás s největší pravděpodobností ověří v různých registrech, aby zjistila, kolik, kde a komu dlužíte. Jednoduše si tak potvrzuje, zda budete schopni splácet další půjčku. Takové ověření sice může zabrat nějakou chvíli, ale čekání se v tomto případě vyplatí. Pokud vám váš poradce nebo kdokoli jiný nabízí půjčku snadno a rychle bez dokládání příjmů, promítne si tuto výhodu do úroku a vy tak na půjčce přeplatíte nehorázné peníze. A právě úrok by vás měl na půjčce zajímat nejvíce.

Důvěřuj, ale prověřuj

Máte na stole konkrétní nabídky půjček? Pak jste o krok k blíž k jejímu získání. Nevyplatí se však si radši ověřit, jaké jsou nabídky i jiných institucí? Co když je přeci jen někde ještě výhodnější nabídka s nižším úrokem? Žijeme v onlinové době. Nemusíte trávit čas vyhledáváním konkrétních nabídek. Na internetu naleznete půjčky srovnané pěkně pohromadě. Jejich rychlé zhlédnutí vám nezabere déle jak dvě minuty. A pokud si pořád nejste jisti, využijte třeba srovnávací kalkulačku zdarma. Ta vám dle vašich požadavků najde půjčku přesně pro vás.

komerční prezentace