Komerční prezentace

RENOLIT GORCELL – všestranný kompozitní materiál

Plasty nás obklopují všude už desetiletí, ale i v tomto oboru jde vývoj neustále kupředu. Dokladem toho je RENOLIT GORCELL – voštinový (kompozitní) materiál s vynikajícími vlastnostmi, z něhož vznikají skvělé výrobky v řadě průmyslových oborů. Je lehký, velmi pevný, cenově výhodný, strojově snadno opracovatelný a plně recyklovatelný. Navíc odolává chemickým vlivům a je vhodný pro tmelení i lepení.

RENOLIT GORCELL kombinuje jádro s lehkou strukturou ve tvaru plástve s různými typy povrchů. Využití superplastického tváření dalo vzniknout komplexní spřažené struktuře, která je zároveň lehká a odolná. Sendvičový kompozit snese velký tlak a je voděodolný. Výroba komponentů RENOLIT GORCELL je velice výhodná co se týče poměru cena/ výkon. Komponenty jsou plně recyklovatelné.

Konstrukce materiálu RENOLIT GORCELL – kombinace s materiálem RENOLIT WOOD-STOCKRENOLIT GORCELL umožňuje kombinaci různých typů jádra a povrchů

RENOLIT GORCELL umožňuje kombinaci různých typů jádra a povrchůRENOLIT GORCELL umožňuje kombinaci různých typů jádra a povrchů

Jádro je vytvořeno z termoplastických polymerů ve třech verzích – L (lehká) s tloušťkou od 4 do 7 mm, M (střední) s tloušťkou od 8 do 18 mm a S (silná) s tloušťkou nad 20 mm. RENOLIT GORCELL je velmi lehký (hmotnost jádra činí 80 kg/m³), extrémně odolný (pevnost v tahu dosahuje až 1,2 MPa), tepelně tvarovatelný a spojitelný (modul pružnosti: 450–2,200 N/mm²).
Jádro může být také opatřeno povrchy chránícími před poškrábáním nebo úderem, protiskluzovou vrstvou, dále netkanými materiály a různými druhy tkanin.
Povrch jádra mohou tvořit různé materiály:
● RENOLIT WOOD-STOCK (polyolefin a kompozit na dřevité bázi),
● RENOLIT TECNOGOR (polyolefin a kompozity na minerální bázi),
● PP-High Impact, vhodný pro aplikaci v prostředí, kde je výrobek vystaven permanentním silným nárazům,
● LAMILUX – protiskluzový povrch odolný vůči nárazům,
● RENOLIT STRATO-STOCK (WPC se speciální recepturou, opatřený na spodní straně fleecem),
● dekorativní fólie na bázi PP (RENOLIT ALKORCELL),
● termoplastické polymery (plné či nevyplněné), jako PP, PET atd.,
● speciální kompozitní vrstvy.

Výroba kontejnerů z materiálu RENOLIT GORCELLZajímavá ukázka – včelí úl vyrobený z materiálu RENOLIT GORCELL

RENOLIT GORCELL je velmi univerzální, protože lze kombinovat různé typy jádra a povrchů pro využití v řadě oborů a aplikací. Výrobce je díky modulárnímu systému produkt schopen přizpůsobit na míru každému zákazníkovi, včetně finálního barevného provedení.
RENOLIT GORCELL byl vyvinut tak, aby vyhověl těm nejvyšším nárokům. Získal několik ocenění za inovaci. Díky svým vlastnostem je vhodný pro využití v řadě výrobních oborů – v automobilovém průmyslu, při výrobě návěsů, lodí, nábytku, v dopravě, při výstavbě objektů pro zemědělství a díky svým ekologickým parametrům třeba i pro výrobu včelích úlů. RENOLIT GORCELL najdete i na sportovištích, posedech pro myslivce či jiném vybavení pro volný čas.
komerční prezentace

renolit-logo 74002