Komerční prezentace

Společnost Česko-slezská výrobní dodala na ZOH mobilní servisní kontejnery

Mobilní kontejnery, které na XXII. zimních olympijských hrách v ruském Soči poslouží jako zázemí sportovců a organizačního týmu, pocházejí ze slezských Zlatých hor a postavila a dodala je akciová společnost Česko-slezská výrobní. Na sportoviště jich zamířilo bezmála 600 kusů. Výkonná izolace, která v nich sportovce i organizační týmy ochrání před nízkými teplotami, pochází ze severočeské Krupky ze závodu společnosti Knauf Insulation.
Mobilní kontejnery budou sloužit hlavně jako servisní zázemí sportovců. Budou se v nich například voskovat lyže pro běžecké disciplíny a biatlon. Kontejnery lze různě kombinovat a na místě budou tvořit hlavně dvou- až pětimodulové sestavy.
Společnost Česko-slezská výrobní je součástí rakouského koncernu L. K. W. Walter, resp. její dceřiné společnosti Containex Container-Handelsgesellschaft m. b. H. Jde o jednu z největších společností, které se zabývají výrobou, pronájmem a skladováním modulárních kontejnerů pro stavebnictví, zdravotnictví, logistiku apod. Jen ve výrobním závodě ve Zlatých horách pracuje přes 300 zaměstnanců a místní bránu opustí více než 32 kontejnerů denně.
Do Soči kontejnery z Jeseníků odjíždějí po osmi na jednom kamionu. Společnost je totiž dodává jako skládačku, u které je nejen snazší a výrazně levnější doprava, ale i výrazně jednodušší následná manipulace na místě.
Nedílnou součástí ocelových kontejnerů je izolace, která je chrání v zimě před chladem a v létě před přehříváním. Již delší dobu se do kontejnerů ze Zlatých hor montuje skelná vata z výrobního závodu Knauf Insulation, spol. s r. o. Jako jediná na trhu totiž neobsahuje formaldehyd, fenoly, akryláty a další látky ropného původu. A kromě dalších pozitivních vlastností se i snadno řeže, je bez zápachu a celkově se s ní lépe pracuje.
Kontejnery pro olympijské Soči se nijak výrazně neliší od ostatních kontejnerů určených pro stavební firmy nebo třeba mobilní nemocnice. Až doslouží svému účelu na zimních olympijských hrách, lze je snadno repasovat a přestavět tak, aby našly nové využití kdekoli ve světě.
podle podkladů společnosti Knauf Insulation
 
Česko-slezská výrobní dodala na ZOH mobilní servisní kontejneryČesko-slezská výrobní dodala na ZOH mobilní servisní kontejnery
Česko-slezská výrobní dodala na ZOH mobilní servisní kontejneryČesko-slezská výrobní dodala na ZOH mobilní servisní kontejnery