Komerční prezentace, Střechy

Trendy mezi střešními taškami. Jaká krytina je právě teď in?

Zatímco některé materiály jsou již nestárnoucí klasikou, jiné jsou považovány spíše za ojedinělé. České střechy jsou stále nejčastěji chráněny klasickou pálenou keramickou střešní taškou, případně její betonovou dvojnicí. Klasickému provedení střešních tašek, ať už tašek z betonu nebo tašek z keramiky, však na záda dýchají plechové střešní krytiny, které jsou rok od roku oblíbenější a šplhají se tak na přední příčky v trendech střešních krytin jak u novostaveb, tak u rekonstrukcí stávajících střech.

Lehké střešní krytiny jsou v kurzu
Plechové střešní krytiny se řadí mezi takzvané lehké střešní krytiny. Jak už název napovídá, jedná se o krytiny s nízkou hmotností. Právě tato vlastnost z nich v kombinaci s dlouhou životností a vysokou mechanickou odolností činí atraktivní materiál, který v řadě případů vytlačuje těžké střešní krytiny v podobě klasických střešních tašek, ať už z betonu nebo keramické hlíny. Plechové střešní krytiny jsou poměrně rychle a snadno položitelné, zbytečně nezatěžují krov a vypadají vždy vkusně a elegantně. Velkým lákadlem jsou jak pro majitele pasivních a nízkoenergetických staveb, tak pro majitele staveb a rodinných domů v horských oblastech. Nárazové zatížení sněhem a větrem může být pro řadu krovů osudné. Právě proto si majitelé vybírají odolné a lehké plechové krytiny, které nezatíží krov a ten je pak schopen lépe snášet dodatečné zatížení sněhovou nadílkou.

Ukázka lehké střešní krytinyUkázka lehké střešní krytinyUkázka lehké střešní krytinyUkázka lehké střešní krytiny

Plechové střešní krytiny jsou dostupné v celé řadě designů od maloformátových po velkoformátové. I barevné spektrum je velmi štědré, a tak si kromě klasických odstínů můžete dopřát pestrou paletu výrazných barev.

Podle čeho si zákazník vybírá střešní krytinu?
Možná vás překvapí, že cena nehraje při výběru prim. Důležitější jsou pro zákazníky recenze a renomé značky. Na českém trhu si z výrobců klasických střešních tašek tradičně dobře stojí Tondach a Bramac. Mezi kvalitní značky plechových střešních krytin patří mimo jiné střešní krytiny značky PREFA. Právě střešní krytiny značky PREFA patří rozhodně mezi vhodnou volbu, pokud se chystáte zvolit raději plechovou střešní krytinu.

Ať už je pro vás prioritou rychlost realizace, cena střešní krytiny, design nebo úplně něco jiného, v katalogu PRVNÍ CHODSKÉ si svou krytinu rozhodně vyberete. A kdyby vám nestačila krytina, sáhněte po kompletním střešním systému včetně okapů a komínové stříšky.

podle podkladů společnosti PRVNÍ CHODSKÁ