Komerční prezentace

Vliesové tapety – jak na jejich aplikaci?

Chtěli byste ve svém domově tapety, ale bojíte se jejich aplikace? Máte hrůzu ze špatně nalepených tapet, které budete muset složitě oškrabávat a zničíte si i výmalbu? Dříve byla aplikace tapet složitá a většina lidí si musela pozvat tapetáře, aby jim, i jen malou místnost, odborně vytapetoval. To už je dnes minulostí. Naštěstí.

S moderní dobou přichází jednoduchá aplikace tapet, která vám zabere jen minimum času a co je ještě lepší? Dokážete si vytapetovat stěnu i celý pokoj sami.

Přinášíme vám jednoduchý návod, jak aplikovat vliesové tapety, které vás na první pohled zaujmou. Vliesové tapety nejsou totiž jen jednoduché na aplikaci, ale díky moderní technologii, budete z ostrosti motivu nadšení. Technika výroby zajišťuje dlouhotrvající ostrost a sytost barev i když na tapety svítí slunce. Ochrana proti poškrábání a voděodolnost jsou samozřejmostí.

Už dlouho jste neviděli tak povedené obrazy, které jsou potištěné na vliesových tapetách. Originální a stylový nádech dodají vliesové tapety do každé místnosti.

Naše členění je děláno tak, abyste se hned při první návštěvě zorientovali a dobře se vám hledalo. Ať už se rozhodnete pro tapetování celé místnosti nebo jenom jedné stěny, bude pro vás orientace na naší stránce jednoduchá. Co ovšem už jednoduché nebude, je výběr motivů. Nabízíme totiž širokou nabídku krásných a originálních motivů. Nebudete vědět, kterou vliesovou tapetu objednat dříve.

Zadáte si kritéria a vyjede vám seznam vhodných vliesových tapet. Do moderní domácnosti se hodí jedinečný styl, proto vám nabízíme více než 3000 různých vliesových tapet.

Vybrali jste si tapetu přesně pro vás? Objednejte si jí a my vám jí kvalitně zabalíme tak, aby se při cestě nepoškodila. Vliesová tapeta je rozdělena do 50cm širokých plátů tak, aby se vám pohodlně aplikovala. Vybrat si můžete ze 7 různých délek, záleží jen na vás, jakou plochu má tapeta zabírat.

Jak tedy na samotnou aplikaci? Je důležité pořídit si několik pomůcek, bez kterých by tapetování nešlo. Jedná se o běžně dostupné potřeby, nemusíte mít strach, že byste je museli nějak dlouze hledat či kupovat. Důležité jsou samozřejmě nůžky, nádoba na přípravu lepidla, samotné lepidlo na tapety a studená voda. Dále houbička nebo hadřík, štětce, papír a tužka, pravítko a vodováha.

Vliesové tapety - jak na jejich aplikaciVliesové tapety - jak na jejich aplikaciVliesové tapety - jak na jejich aplikaciVliesové tapety - jak na jejich aplikaci

Připravte si vše předem a aplikujte vliesovou tapetu dle návodu, který je dostupný ke stažení na naší stránce. Nezapomeňte, že není vhodné tapetovat při nízkých teplotách. Jestliže jste se rozhodli tapetovat celou místnost, je lepší udělat vše najednou. Proto si dobře rozmyslete čas aplikace a mějte dostatek času. Po první aplikaci plátu uvidíte, že tapetování není vůbec složité.

Kde jinde nežli při tapetování platí dvakrát měř, jednou řež a dovolujeme si tvrdit, že bychom měřili i čtyřikrát. Dokonale padnoucí tapeta je totiž základ. Proto je dobré přesně si zakreslit kam chcete jednotlivé ornamenty či motiv nalepit a řídit se dle malých detailů na potisku, které do sebe dokonale zapadnou. Po pečlivém měření je čas na smíchání lepidla a pustit se do samotného tapetování. Mějte na paměti, že musíte aplikovat lepidlo na stěnu, nikoliv na tapetu.

Abyste dosáhli hladkého povrchu bez bublin a záhybů, dejte si záležet a krouživými pohyby vyhlaďte všechny nedokonalosti postupně. Přebytečné lepidlo lze odstranit vlhkým hadříkem nebo houbičkou. Nadbytečné části opatrně odstraňte ostrým nožíkem.

podle podkladů firmy Dovido