Komerční prezentace

Zateplete fasádu kamennou vlnou Rockwool – bezpečné bydlení s nízkými náklady na energie

Volba správného a účinného zateplovacího systému patří ke stěžejním rozhodnutím při stavbě nebo rekonstrukci rodinného domu. Pro snížení energetické náročnosti domu použijte izolační materiál s výbornými technickými parametry a zateplete fasádu kamennou vlnou. Rockwool letos představuje nový produkt Frontrock S pro kontaktní zateplení.

Kontaktní zateplovací systémy se používají především u rodinných a bytových domů. U vnějšího kontaktního zateplovacího systému (ETICS) působí tepelná izolace jako nosný prvek vnějšího souvrství. Správná volba ETICS a tepelné izolace jsou jedním z rozhodujících faktorů, které zásadně ovlivní energetickou náročnost domu. Kamenná vlna Rockwool zajistí optimální tepelné vlastnosti fasády domu při zachování mechanických parametrů.

Zateplete fasádu kamennou vlnou Rockwool

Tepelná ochrana a požární bezpečnost
To jsou dvě jednoznačné výhody izolací z kamenné vlny. U rodinného domu, kde se nejvíce energie spotřebuje na vytápění a chlazení, uniká přes fasádu asi 30 % tepla. Tepelné ztráty vzniknou nevyhovujícím nebo chybným zateplením. Správným zateplením lze ušetřit více než 50 % nákladů na energie. Kamenná vlna udrží v místnostech teplo a v letních měsících se interiér nepřehřeje. Izolace sníží riziko rozvoje požáru, vytvoří protipožární bariéru a zvýší požární bezpečnost objektu.

Úspora a tloušťka
Úspora energie a tepla patří k základním požadavkům při stavbě nebo rekonstrukci rodinného domu. Tepelné ztráty sníží vhodná tloušťka tepelné izolace a správné řešení konstrukčních detailů. Odpovídající tloušťka materiálu z kamenné vlny pro izolaci fasády, která splňuje normou stanovené hodnoty součinitele prostupu tepla U, vychází z tepelnětechnického výpočtu. Čím je hodnota U menší, tím lepší jsou izolační vlastnosti konstrukce. Hodnota U je závislá na tepelněizolačních vlastnostech izolace a její tloušťce.

Obvykle platí, že aplikací větší tloušťky izolace dosáhneme lepších tepelněizolačních vlastností obvodové konstrukce. Při navrhování tloušťky je nutné zohlednit také vliv tepelných mostů. V některých případech mohou zvýšit tepelnou propustnost konstrukce až o 40 %. Ke snížení tepelných ztrát pomůže izolace z kamenné vlny ve větších tloušťkách. V minulosti bývaly tepelné izolace v tloušťkách 50 až 80 mm, v současné době se nejvíce používá izolace o rozměrech 120 až 160 mm.

Nová jednovrstvá deska Frontrock S má velmi dobré mechanické i tepelnětechnické vlastnostiNová jednovrstvá deska Frontrock S má velmi dobré mechanické i tepelnětechnické vlastnosti

Nový produkt pro kontaktní fasády
Izolační materiál z kamenné vlny Frontrock S je určený pro zateplení vnějšího pláště. Nová jednovrstvá deska řeší nejenom pohledovou část fasády, ale je také řešením pro izolace okenních a dveřních ostění. Produkt má velmi dobré mechanické vlastnosti, součinitel prostupu tepla λ = 0,037 W/m.K a patří do třídy reakce na oheň A1.

podle podkladů společnosti Rockwool