Informace výrobců, Materiály

Remmers získal certifikaci IMO pro nátěry dřeva v interiérech lodí

Firma Remmers vyrábí materiály pro vysoce kvalitní povrchovou úpravu jakéhokoli typu dřeva, ať už masivních či kompozitních materiálů. Pro Remmers bylo tedy doslova výzvou získání certifikace IMO na některé její výrobky. Tato certifikace, která má ve svém znaku kormidlo, prokazuje, že certifikované materiály jsou vhodné na povrchovou úpravu lodí.

Rozšířený sortiment pro dřevěné interiéry lodí

Už od začátku roku 2019 firmu Remmers, prémiového dodavatele vodou ředitelných barev, „volalo“ kormidlo, což je oficiální znak Mezinárodní námořní organizace (IMO), který potvrzuje, že barvy jsou vhodné pro nátěry dřeva v interiérech lodí, mimo jiné proto, že jsou nehořlavé.

Firma Remmers získala velké množství certifikátů IMO pro jedno- i dvousložkové laky na vodní bázi. Kromě toho jsou již několik let k dispozici odpovídající certifikace IMO pro produktovou řadu PUR a pro olejovosk HWS-112.

Výkonné jednokomponentní laky na vodní bázi

Pro velké množství různých aplikací stačí použít jeden z výkonných jednokomponentních laků Remmers. K nim patří např. vysoce odolný transparentní lak Aqua SL-418 -Schichtlack, který se dá použít jako základ i jako konečný nátěr. Také transparentní, nicméně matný Aqua NEL-419/05-Natureffekt-Lack vykazuje právě u světlého dřeva (např. dub) nádherný efekt přírodního dřeva s velkou odolností. Lak je na dotek i na pohled sotva viditelný. Jako všechny jednokomponentní laky na vodní bázi, i světlostálý Aqua CL-440-Colorlack schne rychle. I přesto ale dosahuje vysoké kryvosti.

Remmers získal certifikaci IMO pro nátěry dřeva v interiérech lodí

PUR laky na bázi rozpouštědel a olejovosk

Různé možnosti nátěrů dřeva v interiérech lodí doplňují výše uvedené produkty na vodní bázi. Společnost Remmers již několik let nabízí pro lodní interiéry produktovou řadu barev na bázi rozpouštědel – 2K PUR. Portfolio završuje moderní jednosložkový olejovosk HWS-112. Protiskluzová směs vosku a oleje dodává dřevu přírodní vzhled s úrovní ochrany dvoukomponentního laku. Hybridní produkt HWS-112 je na dřevě krásný jako olej a poskytuje stejnou ochranu jako lak. Kromě toho může být použit univerzálně a profesionálním výrobcům nabízí vysoce estetické, a navíc ekonomické řešení například pro trvalou ochranu a přírodní vzhled dřevěných lodních podlah. HWS-112 splňuje požadavky norem DIN 51130 a ČSN 74 4507 – odolnost proti skluznosti podlah. Na vzduchu schnoucí olejovosk chrání dřevo před různými druhy mechanické a chemické zátěže. Odolná matná jednosložková povrchová úprava dřeva se časem nestává lesklou, ba právě naopak – chrání povrch na úrovni dvousložkového PUR laku, usnadňuje údržbu a zároveň zachovává dřevu jeho přirozený vzhled. Díky dobrému rozlivu a zvýraznění kresby dřeva je HWS-112 vhodný nejen na podlahy, ale také na dřevěné schody, nábytek a další vybavení lodního interiéru. HWS-112 se nanáší štětcem, válečkem nebo stříkací pistolí ve dvou tenkých vrstvách. Není potřeba odstraňovat přebytky. Tento materiál je vhodný také na kuchyňské pracovní desky, má atest pro přímý styk s potravinami. Navíc je HWS-112 lokálně opravitelný – poškozená místa je možné přetřít bez viditelného napojování.

Laky na vodní bázi pro vnitřní interiéry lodí

S novou certifikací IMO dosahuje Remmers jedné z nejrozsáhlejších řad vodou ředitelných laků v celém lodním průmyslu a nabízí k tomu možnost komplexní práce s moderními produkty na vodní bázi.

Materiály Remmers pod certifikací IMO s logem kormidla velmi rádo využívá mnoho výrobců jachet, velkých zaoceánských lodí, ale i hausbótů. S těmito materiály se můžete setkat kdekoli ve vašem běžném životě a vždy jsou velmi příjemné na omak a dotváří plnohodnotný interiér lodí.

podle podkladů společnosti Remmers