Informace výrobců, Snižování energetické náročnosti budov, Výplně otvorů

Stínění s vlastním napájením

Energii, kterou okno potřebuje a spotřebováva, má okno také samo vyrábět. První produkt, který se této zásady drží, je nová motoricky ovládaná stínicí technika zdvojeného okna – žaluzie, faltstóra nebo Duette®.
Žaluzie s vlastním napájením pomocí fotovoltaického článku
Všechny zdvojené okenní systémy Internorm mohou být vybaveny motoricky ovládanými žaluziemi bez externího zdroje proudu. Energie se získává přímo na okně pomocí fotovoltaického modulu integrovaného do krytky žaluzie, čímž je elektromotor autonomně napájen. Je uložena v akumulátoru a je k dispozici dle potřeby. Permanentní nabíjení akumulátoru se děje už za difuzního denního světla.
 
Výhody
Nevznikají náklady na energii a na instalaci a odpadá vysekávání drážek do zdiva, neboť elektrické rozvody nejsou zapotřebí. Proto se tato stínicí ochrana také hodí pro renovace, neboť zde často nebývají zdroje napájení. I-tec stínění je funkční ihned po montáži okna a žaluzií lze dovybavit téměř všechna zdvojená okna Internorm. Žaluzie jsou ovládány obousměrným radiovým přenosem – více žaluzií, faltstór popř. Duette® je možné ovládat skupinově.
Ovládání obousměrným radiovým řízením nabízí následující dodatečné funkce:
● Funkci lock/unlock: nastavení lze zablokovat, aby jej nikdo jiný nemohl nalézt, změnit nebo vymazat – je prakticky neviditelné.
● Individuální fixní poloha: každé žaluzii/faltstóře nebo Duette® lze přiřadit „osobní“ polohu a tuto snadno ovládat pomocí tlačítkové kombinace.
 
Podrobné informace o jednotlivých produktech pro architekty a projektanty, vč. osvědčení, produktových listů a výkresů ve formátu dwg, jsou k dispozici po registraci na [1st] WINDOW PORTAL.
podle podkladů společnosti Internorm