Stavební chemie

Nová hydroizolační stěrka Knauf EXTERIÉR 2K

Součástí produktů stavební chemie Knauf pro pokládku obkladů a dlažeb se stala od počátku roku 2014 zcela nová hydroizolační stěrka, určená zejména pro použití v exteriéru. Jedná se o kompozitní polymer-cementovou hmotu, která slouží k vytváření izolací pod keramické obklady a dlažby na balkonech a terasách.
Lze ji ale s úspěchem použít i k odizolování vnějšího povrchu sklepních stěn, vlhkých prostor a opěrných zdí, k vnitřní izolaci bazénů a nádrží do hloubky 5 metrů. Hydroizolační vrstva neztrácí pružnost ani za mrazu a odolává teplotám do –40 oC. Je schopna překlenout dodatečně vzniklé praskliny v podkladu až do šíře 0,75 mm a chrání podklad před karbonatací. Jedná se o vysoce kvalitní výrobek určený ovšem nejen profesionálním obkladačům, ale vzhledem ke snadné přípravě i koncovým spotřebitelům.
Distribuován je v plastovém vědru 15,6 kg (12 kg suché složky a 3,6 kg kapalné složky). Toto balení vystačí na izolaci plochy cca 8 m², což odpovídá ploše menšího balkonu.
Tento výrobek najdete samozřejmě zařazen v novém Ceníku/Produktovém katalogu Knauf 2014 v oddělení produktů stavební chemie (vyjde konce ledna). Technický list výrobku najdete ZDE.
Richard Kroupa, Knauf Praha
Provedení dodatečné hydroizolace soklové část objektuProvedení dodatečné hydroizolace soklové část objektu