Stavební chemie

Nová vysoce flexibilní lepicí malta Ceresit CM 22 Mega Format Flexible

Nová lepicí malta Ceresit CM 22 Mega Format Flexible reaguje na současný trend zvětšujících se formátů dlažeb – na trhu se objevují obklady s velikostí hrany přes 1 metr a lepit tyto „mega formáty“ klasickými maltami je buď nemožné, nebo velmi komplikované. 
 
Novinka v sortimentu stavební chemie značky Ceresit je vhodná pro lepení obkladů a dlažby s plochou větší než 1 m2 na stěnách i podlahách v interiéru a exteriéru. Malta má jedinečné vlastnosti, které lepení velkých formátů umožňují a výrazně jej usnadňují.
Malta Ceresit CM 22 se vyznačuje sníženým skluzem (T) a vysokou přídržností (C2) malty k podkladu – a to i při aplikaci na těsnicí hmoty a těsnicí malty. Tyto vlastnosti umožňují její použití pro lepení velkých a těžkých obkladových desek s plochou větší než 1 m2 na stěnách bez nutnosti jejich podpory – malta zabraňuje skluzu desek způsobenému jejich hmotností. Kromě vysoké odolnosti vůči skluzu a kromě přídržnosti vyniká malta také vysokou flexibilitou, hodnota příčné deformace je ve třídě S1. Díky patentované receptuře s obsahem MS polymeru se malta velmi dobře rozmíchává, výsledná konzistence malty závisí na množství záměsové vody – pro stěny výrobce doporučuje cca 8,5 l vody na 25 kg obsahu balení, v případě podlah, kde je vyžadována plastičtější konzistence, pak 11 litrů. Při správném výběru odpovídající zubové stěrky výrobce garantuje pokrytí zadní strany lepených obkladů a dlažby z více než 95 %. Prodloužená otevřená doba (E) poskytuje čas pro regulaci pozice – korekci – již nalepených obkladů či dlažby až po dobu minimálně 30 minut od nalepení. Komfort a rychlost pokládky zajistí také jedinečná vlastnost malty Ceresit CM 22 – možnost vyrovnání podkladu přímo při lepení a to až do 20 mm.
Malta je vhodná pro lepení v interiéru i v exteriéru, v objektech bytových i průmyslových, zvláště tam, kde se předpokládá zvýšené zatížení podlah. Ceresit CM 22 uplatní své výhody i na kritických podkladech, jako jsou balkóny, terasy, bazény, podlahové vytápění, zásobníky vody apod.
 
Vysoká přídržnost a flexibilita (třída S1) umožňuje komfortně lepit i extrémně velké formáty. Malta Ceresit CM 22 zabraňuje skluzu velkoformátových a těžkých desek, způsobených jejich hmotností.
 
Malta Ceresit CM 22 je 100% homogenní a vyznačuje se velmi snadným způsobem zpracování, kterého je docíleno tím, že při každém přetažení lepicí malty zubovým hladítkem je malta elastičtější. Díky tekuto-plastické konzistenci malty vzniká spolehlivé spojení dlažby s podkladem a eliminuje se vznik poškození vlivem přenosu smykového napětí.
Malta obsahuje unikátní a patentově chráněnou surovinu – MC polymery –, které jí propůjčují jedinečné vlastnosti. Společnost Henkel používá tento materiál jako jeden z prvních výrobců na světě. MC polymery mají důležitý vliv na optimální konzistenci, prodloužení otevřené doby a zabezpečení snadné zpracovatelnosti produktů.
Nová malta se stane významným pomocníkem všem obkladačům a realizačním firmám všude tam, kde bude potřeba lepit velkoformátové obklady a dlažby. Kromě své kvality je to i výrobek
chránící životní prostředí – má ekologicky šetrnou recepturu (jedná se o výrobek s nízkým obsahem emisí).
podle podkladů firmy Henkel
 
Vysoká přídržnost a flexibilita (třída S1) umožňuje komfortně lepit i extrémně velké formáty. Malta Ceresit CM 22 zabraňuje skluzu velkoformátových a těžkých desek, způsobených jejich hmotností.
Volitelná konzistence malty umožňuje lepit velké formáty na stěnu i podlahy. Pro stěny výrobce doporučuje cca 8,5 litru vody na 25 kg obsahu balení, v případě podlah, kde je vyžadována plastičtější konzistence, pak 11 litrů.Volitelná konzistence malty umožňuje lepit velké formáty na stěnu i podlahy. Pro stěny výrobce doporučuje cca 8,5 litru vody na 25 kg obsahu balení, v případě podlah, kde je vyžadována plastičtější konzistence, pak 11 litrů.
Výrobce garantuje pokrytí zadní strany lepených obkladů a dlažby z více než 95 %Prodloužená otevřená doba 30 minut poskytuje čas pro regulaci pozice lepených obkladů a dlažbyPři lepení je maltou možné vyrovnat nerovnosti podkladu až do 20 mm