Stavební chemie

Nové produkty stavební chemie Knauf

Firma Knauf uvádí v současné době na trh dva nové produkty z oblasti stavební chemie – výplňový tmel RenoKitt a bílé flexibilní lepidlo Flexkleber Weiss.

Knauf RenoKitt je o výplňový, lehce brousitelný tmel, který je dodáván v kartuši o objemu 310 ml. Tmel je určen zejména pro opravy trhlin v omítkách, betonu, zdivu, dřevu a jiných stavebních materiálech. Lze jej také s úspěchem použít pro tmelení spár styčných sádrokartonových konstrukcí či v detailu napojení sádrokartonového stropu na přilehlou stěnu. Tmel je extrémně pružný s výbornou přilnavostí k podkladu, a maximálně tak eliminuje opětovné prokreslení trhlin. Proto je vhodný například i pro opravy omítek ostění při výměně oken. Po vyschnutí je velmi dobře přetíratelný běžnými disperzními barvami jako Knauf Fine nebo Knauf Stone.
Druhým nově zavedeným produktem je bílé flexibilní lepidlo Flexkleber Weiss. Jedná se o profesionální cementové lepidlo, které je určeno především pro náročné aplikace. Velikost a konstrukce obalu umožňuje jeho bezezbytkové využití i při malých rekonstrukcích a drobných opravách. Základní vlastností tohoto špičkového lepidla je perfektní bělost, která je využitelná zejména pro velmi náročné a nadstandardní aplikace. Receptura a složení lepidla Flexkleber Weiss rovněž zaručuje výborný výsledek při lepení i spárování všeho druhu. Lepidlo je odolné vůči mrazu a tepelnému namáhání. Použití například najde v případě dekorativního lepení obkladů v kuchyních a koupelnách. Lepidlo nevytváří šedý zákal na povrchu obkladu a manipulace s ním je velmi jednoduchá a praktická (nedochází ke skluzu obkladu při lepení a poskytuje dostatečně dlouhý čas na zpracování).
podle podkladů firmy Knauf Praha, s. r. o.