Informace výrobců, Střechy

Fólie DELTA-ALPINA – maximální bezpečnost pro šikmé střechy

Dörken představil na výstavě Bau 2013 v Mnichově novou, vysoce výkonnou fólii pro vodotěsné podstřeší. DELTA-ALPINA byla speciálně vyvinuta pro nízké sklony střech a maximální bezpečnostní požadavky. Vysoce odolná speciální PES textilie je z obou stran povrstvena polyuretanem. Vodotěsný, homogenní spoj můžeme provést tekutým přípravkem nebo horkým vzduchem.
Fólie DELTA-ALPINA položená na dřevěném bednění. Kontralatě jsou kryty přířezovými pásy (tl. 300 mm), tepelný izolant je na celou výšku krokve. Pod ním je vzduchotěsná vrstva DELTA-REFLEX.Difuzně otevřený univerzální pás DELTA-ALPINA byl vyvinut speciálně pro nízké sklony střech a maximální bezpečnostní požadavky, kterými jsou zatíženy například alpské regiony. Splňuje požadavky německého Cechu pokrývačů ZVDH a přísné požadavky švýcarské normy SIA 232/1-2011 a rakouské normy ÖNORM B 4119. Speciálně uzpůsobený okraj po obou stranách pásu zajišťuje dodatečnou ochranu před vzlínáním vody.
Nový pás DELTA-ALPINA pro vodotěsné podstřeší umožňuje vzhledem k difúzní otevřenosti doplnění tepelného izolantu na celou výšku krokví. Pokládá se na dřevěné bednění nebo jiný tlakově zatížitelný podklad rovnoběžně s okapovou hranou. Vzhledem k symetrickému uspořádání vrstev je pás oboustranně zpracovatelný a poskytuje tím maximální hospodárnost při pokládce s minimem odpadu.
Fólie DELTA-ALPINA položená na dřevěném bednění. Kontralatě jsou kryty přířezovými pásy (tl. 300 mm), tepelný izolant je na celou výšku krokve. Pod ním je vzduchotěsná vrstva DELTA-REFLEX.Pás DELTA-ALPINA se upevňuje k podkladu v oblasti podélných a stranových přesahů sponami nebo hřebíky se širokou hlavou. Kotvicí prvky jsou následně překryty přesahem dalšího pásu. Následuje fixace položeného pásu či pásů kontralatěmi, které se překryjí fóliovým pásem DELTA-ALPINA výrobcem upraveným na šíři 300 mm. Vodotěsné spojení 300mm pásů, kterými se kryjí kontralatě s podkladem se provede rovněž slepením s okamžitým účinkem nebo svařením.
Avšak nedílným krokem k maximálnímu bezpečí, které DELTA-ALPINA svým uživatelům poskytuje, je i zde zodpovědné řemeslné zpracování.
Vodotěsný materiál má hodnotu Sd cca 0,27 m a pevnost cca 450/410 N/5 cm. Je teplotně odolný od –40 do +80 °C, je snášenlivý s asfaltem a PVC a neobsahuje změkčovadla.
podle podkladů firmy Dörken