Informace výrobců, Střechy

Novou střechu ještě na podzim

Bojíte se, že vám střecha další zimu nevydrží? Ještě není pozdě, naopak, podzim je pro pokládku střechy ideální. S akčními cenami mnohdy ušetříte a navíc materiál i klempířskou firmu seženete bez dlouhého čekání. Novou střechu přitom můžete mít položenou za několik dní! Pro inspiraci nabízíme přehled bezúdržbových krytin vhodných do města, na venkov i na hory.
Profesionální střecha jako skládačka
Hlavní výhoda bezúdržbové krytiny Lindab Click spočívá v unikátním zámkovém spoji, díky kterému se lamely jednoduše spojují – zaklikávají. Střecha je hotová ve velmi krátkém čase, bez strojů, ohýbání, letování či jiné profesní dovednosti – jednoduše bez falcování. Bezúdržbové lamely Lindab Click se přitom vzhledově téměř neliší od klasické, profesionálně pokládané falcované krytiny a lze je položit na střechy se sklonem již od 7 °.
 
Cena Lindab Click v povrchové úpravě Classic 395 Kč/m² vč. DPH se zárukou 15 let, v povrchové úpravě Elite 510 Kč/m² vč. DPH se zárukou 30 let. K dostání v lesklé i matné variantě.Cena Lindab Click v povrchové úpravě Classic 395 Kč/m² vč. DPH se zárukou 15 let, v povrchové úpravě Elite 510 Kč/m² vč. DPH se zárukou 30 let. K dostání v lesklé i matné variantě.
 
Oblouk, vikýř, věž – nic není problém
Drážková (falcovaná) krytina Lindab Seamline je léty prověřený způsob zastřešení, vhodný zejména do horských oblastí a do míst se ztíženými povětrnostními podmínkami (např. exponované fasády, návětrné střešní plochy). Elegantní vzhled, velký výběr barev, dlouhá životnost, nízká váha a nulová údržba předurčují falcovou krytinu pro široké využití při rekonstrukcích i novostavbách.
Krytina Lindab Seamline je již při výrobě opatřena extrémně odolným a bezúdržbovým systémem povrchové úpravy Premium nebo Elite se zárukou až 30 let bez nutnosti natírání po dobu nejméně 40 let. V nabídce je 15 různých barevných odstínů včetně metalických nebo barvy mědi.
 
Cena Lindab Seamline v povrchové úpravě Premium 375 Kč/m²; 450 Kč/m² vč. DPH se zárukou 20 let, Lindab Seamline v povrchové úpravě Elite 495 Kč/m²; 594 Kč/m² vč. DPH se zárukou 30 letCena Lindab Seamline v povrchové úpravě Premium 375 Kč/m²; 450 Kč/m² vč. DPH se zárukou 20 let, Lindab Seamline v povrchové úpravě Elite 495 Kč/m²; 594 Kč/m² vč. DPH se zárukou 30 let
 
Jistota do hor – elegance do města
Pružná, ale přitom pevná a extrémně odolná krytina Lindab Seamline je vhodná pro ploché i obloukové střechy se sklonem od 4 °. Ocelový plech má nadčasový vzhled a možnosti jeho použití jsou téměř neomezené. Velice dobře se přizpůsobuje požadavkům moderní architektury, stejně tak jako stylům 18. a 19. století. Díky ultra hladkému povrchu se na střeše neudrží sníh, mech, listí ani jiné nečistoty.
 
Cena Lindab Seamline v povrchové úpravě Premium 375 Kč/m²; 450 Kč/m² vč. DPH se zárukou 20 let, Lindab Seamline v povrchové úpravě Elite 495 Kč/m²; 594 Kč/m² vč. DPH se zárukou 30 let
 
Rodinný domek rychle pod střechou
Bydlíte na vesnici nebo v rodinné zástavbě nebo dokonce v historicky chráněné lokalitě, kde je jiná krytina než skládaná tzv. nepřípustná? A jste si opravdu jisti, že všichni sousedi mají na střeše pálenou nebo betonovou tašku? Zkuste se podívat zblízka nebo si zde prohlédněte aktuální nabídku taškových tabulí. V sortimentu je nepřeberný výběr tvaru a výšky vlny, desítky odstínů v lesku, matu nebo s minerálním posypem. Díky tomu si každý najde to nejlepší pro svůj dům.
 
Italský venkov na českém dvorku
Neodolatelný půvab italských či španělských haciend přičaruje obyčejnému domu profilovaná krytina s povrchem s minerálními zrny Lindab Roca. Rustikální vzhled k nerozeznání od skládané krytiny, a přitom 10x nižší váha (pouhých 5 kg/m²) se nabízí pro rekonstrukce starších objektů, a to i v památkových zónách.
 
Lindab Roca ToscanaLindab Roca Toscana ve třech barevných odstínech je ideální volbou pro domy se středomořskou architekturou. Barevné žíhání dodává střeše vzezření tradičních italských sídel. Lindab Roca Rustica v pěti odstínech je správnou volbou pro majitele, kteří hledají tradiční venkovský styl s nejmodernějšími technickými vlastnostmi. Charakteristický vzhled kamenných tašek se hodí pro rekonstrukce a novostavby uprostřed přírody.
 
Pro zákazníky hledající kvalitu a originál je určena vysoce kvalitní bezúdržbová tašková tabule Lindab Topline, věrně imitující klasickou skládanou tašku. Řadí se mezi krytiny s nejvyšším profilem na trhu, díky výšce vlny 42 mm se při montáži neprohýbá, neláme a celkově je velmi pevná. Vstupním materiálem je vysoce kvalitní ocelový plech. Lze ji použít pro střechy se sklonem již od 14 °.
 
Cena Lindab Topline od 311 Kč/m² vč. DPH, k dostání se systémem povrchových úprav Classic, Premium i Elite s garancí 15, 20 nebo 30 letCena Lindab Goodlock od 414 Kč/m² vč. DPH, k dostání se systémem povrchových úprav Classic, Premium i Elite s garancí 15, 20 nebo 30 let
 
Atraktivní a výrazně plastický vzhled s nejvyšší vlnou na trhu 48 mm dělá krytinu Lindab Goodlock nerozeznatelnou od klasické skládané krytiny. Tato krytina je unikátní tím, že se nešroubuje v ploše, a odpadají tedy obavy zákazníků ze zatékání v místech kotvení. Ta jsou v tomto případě totiž překryta samotnou krytinou, čímž se také maximálně eliminuje působení povětrnostních vlivů na životnost krytiny.
Máte omezené finanční prostředky na novou střechu? Lindab Ideal je cenově nejdostupnější krytinou ve své kategorii. Díky nízké ceně, široké paletě odstínů a přirozenému vzhledu je velmi žádanou variantou. Matné odstíny tmavě hnědé nebo černé nejblíže imitují staré krytiny používané na přelomu předminulého století a jsou tudíž vhodné například i na rekonstrukce historických dřevěnic.
Zákazníkům preferujícím krytinu s výrazným vzhledem v románském stylu za dostupnou cenu je určena Lindab Mega. Pro taškové tabule Lindab Mega je typická snadná montáž, bezúdržbovost a použití na sklony od 14 °.
 
Cena Lindab Ideal od 283 Kč/m² vč. DPH, k dostání se systémem povrchových úprav Classic, Premium i Elite s garancí 15, 20 nebo 30 letLindab Mega – v nabídce je ve 14 barvách, 6 matných odstínech, cena od 295 Kč/m² vč. DPH, k dostání se systémem povrchových úprav Classic, Premium i Elite s garancí 15, 20 nebo 30 let
 
Hotovo za pár dní
Pokládka plechové profilované krytiny je otázkou několika dnů. Technické oddělení Lindab vypracuje přesný kladečský plán a krytina se pak vyrábí v metr širokých pásech, v přesně definovaných rozměrech na míru konkrétní střechy. Vše do sebe perfektně zapadá. Pokud je přeci jen třeba, zejména u atypických střešních konstrukcí, lze krytinu na místě jednoduše doupravit stříháním. Prověřená životnost materiálu je minimálně 40 let, v závislosti na podmínkách, jakým je vystavena. To vše bez nutnosti natírání nebo jiné zvláštní údržby.
Více o produktu a službách firmy Lindab na www.lindab.cz a www.lindabstrechy.cz.
podle podkladů společnosti Lindab