TZB

Odhlučněná domovní kanalizace RAUPIANO PLUS

Ten, kdo se rozhoduje stavět, uvažuje v dlouhodobé perspektivě, neboť rozhodnutí, která se přijmou dnes, mají svůj vliv po desetiletí. V rámci pečlivého zvážení z hlediska nákladů a užitkovosti je tudíž důležité vybírat řešení orientovaná do budoucna.
V podobě odhlučněné domovní kanalizace RAUPIANO PLUS nabízí REHAU systém, který v oblasti domovní techniky zaručuje kvalitu, klid a tím i komfort bydlení. Subjektivně vnímaná hladina hluku se, oproti běžným trubkám pro vnitřní kanalizaci, značně snižuje, takže je prakticky neslyšitelná.
Dimenze a hydraulické vlastnosti RAUPIANO PLUS jsou v souladu se stávajícími německými a evropskými normami. Tím jsou odtokové schopnosti jednoznačně definovány a při projektování je možné postupovat jako v případě osvědčeného systému HT. RAUPIANO PLUS je certifikováno u ITC Zlín a celé řady evropských zkušebních institutů, jako jsou např. Německý institut pro stavební techniku v Berlíně (Deutsches Institut für Bautechnik in Berlin).
Zvukověizolační vlastnosti jsou u kanalizačních systémů zásadní. Hluk se v nich šíří vzduchem i hmotou. Při vývoji systému RAUPIANO PLUS byl kladen velký důraz na minimalizaci obou rušivých elementů, aby uživatel nebyl obtěžován hlukem. Cíle bylo dosaženo pomocí třívrstvé konstrukcí trubní stěny ze speciálního materiálu a použití patentované upevňovací techniky tlumící hluk. Vlastnosti tlumící hluk potvrdila zkouška v rámci standardního pokusu dle EN 14366 v renomovaném Frauenhofer institutu pro stavební techniku ve Stuttgartu. Jako měřítko byla (narozdíl od DIN 4109 Hluková ochrana ve výškových budovách) použita současná výrazně přísnější směrnice VDI 4100.
Díky vysoké rázové odolnosti, která je vyžadována v „drsném“ stavebním provozu, a to zejména v zimních měsících, smí být RAUPIANO PLUS viditelně označeno symbolem „ledový krystal“ (sněhová vločka). Tato klasifikace dle EN 1451/1411, jakož i jednoduchá manipulace a rychlá montáž zaručují i při nízkých teplotách naprostou spolehlivost instalace. Navíc je u systému RAUPIANO PLUS zachován osvědčený způsob spojování jako u HT, tj. pomocí násuvného hrdla s gumovým těsněním. Není potřeba žádné dodatečné nářadí.
Systém RAUPIANO PLUS je odolný vůči korozi, kyselinám a vysokým teplotám. Oděruvzdorný a absolutně hladký vnitřní povrch zajišťuje optimální hydraulické poměry. Inovativní protipožární řešení je přizpůsobeno celému systému, je certifikováno nezávislým institutem a splňuje příslušné zákonné normy.
I díky kompletnímu sortimentu trubek, tvarovek a příslušenství v dimenzích DN 40 až DN 200, kompatibilitě s běžnými systémy HT a KG a atraktivnímu vzhledovému provedení patří systém RAUPIANO PLUS mezi absolutní světovou špičku, která udává směr vývoje do budoucna.
Další informace o systému RAUPIANO PLUS a dalších produktech REHAU najdete na www.rehau.cz.
podle podkladů firmy REHAU
 
Prvky systému RAUPIANO PLUSPatentované vysoce odhlučněné upevnění, které se skládá z podpůrné a fixační objímky; minimalizuje hluk šířící se hmotouRAUPIANO PLUS s protipožární manžetouPřipojovací díl – těsní až do 2 barů a zabraňuje roztažení spojovacích spon